• Livrare și în prag de sărbătoare!

    Programul nostru este la fel ca în oricare altă zi, adică între 7:00 și 23:00. Lasă cumpărăturile în seama noastră și bucură-te de mini-vacanță!
  • Doar acum! Promoție pentru clienții noi! 🚚

    Sacoșă cadou de 110 lei pentru o masă italienească ca la carte & livrare gratuită la prima comandă! Nu rata!

    Afișează mai multe

Cinquepalmi Paste artizanale Penne al Bronzo

500 g
 19,99 lei 39,98 lei/kg
Țara: România,

Pennele sunt printre cele mai cunoscute si versatile forme de paste. Sunt caracterizate de taietura oblica si au 5 cm lungime fiind perfect drepte.  In limba italiana, termenul „Penne”se refera la stiloul din pana de gasca folosit candva pentu a scrie (pana era taiata oblic pentru a obtine un varf ascutit). Pennele sunt unul din formatele pentru care se cunoaste data aparitiei:  in 1865, un producator de paste originar din San Martino d’Albaro (Genova), Giovanni Battista Capurro, a solicitat si a obtinut un brevet pentru masina de taiat in diagonala. Brevetarea acestei masini a permis taierea pastelor proaspete  fara a le deforma tubulatura. In documentul pastrat in Arhiva Centrala a Statului Roma srie: „Pana in ziua de azi nu se putea obtine taietura diagonala decat manual cu ajutorul foarfecelor, metoda care pe langa faptul ca este foarte lenta si costisitoare, prezenta inconvenientul producerii unei taieturi neuniforme si deformarea pastelor.”
A se pastra in loc uscat si racoros. TREBUIE PREPARAT TERMIC, NU A SE CONSUMA CA ATARE. Puneti apa la fiert in proportie de 1 lt la 100 gr de produs. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati sare (1 lingura cu varf la 2 lt de apa sau dupa gust) si asteptati sa reia clocotul. Puneti pastele la fiert si amestecati usor doar de cateva ori in timpul fierberii pentru a pastra forma initiala a produsului. Timpul de fierbere este indicativ pentru „al dente”. Finalizati prepararea in tigaie impreuna cu sosul.