Cinquepalmi
Cinquepalmi ECO Paste artizanale Orecchiette al Bronzo
500 gLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Orecchiette este un tip de paste italienesti care are forma unui disc mic, concav, cu o adancitura in centru. Numele „orecchiette” inseamnă „urechi mici” in italiana, ceea ce se potriveste deoarece forma pastelor seamana cu o ureche mica.
Pastele Orecchiette sunt de obicei facute din faina de grau dur si apa, care se amesteca impreuna pentru a forma un aluat. Aluatul este apoi intins si taiat in cercuri mici, care sunt apoi presate cu degetul mare pentru a crea adancitura caracteristica in centru. Pastele sunt apoi lasate sa se usuce inainte de a fi ambalate si vandute.
Pastele Orecchiette sunt utilizate in mod obisnuit in bucataria din sudul Italiei, in special in regiunile Puglia si Basilicata. Se asorteaza bine cu o varietate de sosuri, inclusiv sosuri pe baza de rosii, sosuri de carne si sosuri de legume.
Datorita dimensiunilor mici si formei sale unice, pastele orecchiette sunt adesea folosite in mancaruri care necesita un sos consistent sau toppinguri consistente, deoarece forma concava a pastelor poate ajuta la mentinerea sosului.
Conditii de depozitare
A se pastra la loc racoros si uscat.
Mod de utilizare
- Puneti apa la fiert in proportie de 1 lt la 100 gr de produs.
- Cand apa incepe sa fiarba, adaugati sare (1 lingura cu varf la 2 lt de apa sau dupa gust) si asteptati sa reia clocotul.
- Puneti pastele la fiert si amestecati usor doar de cateva ori in timpul fierberii pentru a pastra forma initiala a produsului. Timpul de fierbere este indicativ pentru „al dente”.
- Finalizati prepararea in tigaie impreuna cu sosul.
Despre producator
Reteta noastra? Tehnici traditionale de productie, pasiune pentru munca noastra, profesionalism si dragoste pentru pamantul nostru. Toate produsele sunt realizate cu ajutorul masinilor, dar fara procese industriale, cu faina italiana de cea mai inalta calitate si cu atentie pentru fiecare detaliu. Toate acestea pentru ca vreau sa va ofer oportunitatea de a calatori cu ajutorul gustului prin tinuturile calde ale Pugliei, in timp ce va aflati confortabil in bucataria vostra sau in restaurantul preferat.
Aruncati o privire la produsele noastre si experimentati bucataria italiana oriunde v-ati afla!
Producator
S.C. ROSSO POMODORO S.R.L.
Str. Leordeni 161L BIS
Popesti-Leordeni
Faina de Grau Dur, apa
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 1546.6 kJ/364 kCal |
Grăsimi | 1.3 g |
inclusiv acizi grași saturați | 0.41 g |
Glucide | 75.96 g |
din care zaharuri | 2.4 g |
Proteine | 14 g |
Sare | 0.01 g |
Fibre | 3.1 g |
Alergeni
Cereale care contin gluten |
Poate conține urme de: |
Oua |
Soia |
Moluste |