Cinquepalmi

Cinquepalmi ECO Paste artizanale Penne Integrali

500 g
ECO
22,99 lei 45,98 lei/kg

Livrare în 2 ore

40+ favoritele clientului

Țara: România,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Pennele sunt printre cele mai cunoscute si versatile forme de paste. Sunt caracterizate de taietura oblica si au 5 cm lungime, fiind perfect drepte. 

In limba italiana, termenul „Penne”se refera la stiloul din pana de gasca folosit candva pentu a scrie (pana era taiata oblic pentru a obtine un varf ascutit). Pennele sunt unul din formatele pentru care se cunoaste data aparitiei:  in 1865, un producator de paste originar din San Martino d’Albaro (Genova), Giovanni Battista Capurro, a solicitat si a obtinut un brevet pentru masina de taiat in diagonala. Brevetarea acestei masini a permis taierea pastelor proaspete  fara a le deforma tubulatura. In documentul pastrat in Arhiva Centrala a Statului Roma srie: „Pana in ziua de azi nu se putea obtine taietura diagonala decat manual cu ajutorul foarfecelor, metoda care pe langa faptul ca este foarte lenta si costisitoare, prezenta inconvenientul producerii unei taieturi neuniforme si deformarea pastelor.”

Conditii de depozitare

A se pastra la loc racoros si uscat.

Mod de utilizare

  • Puneti apa la fiert in proportie de 1 lt la 100 gr de produs.
  • Cand apa incepe sa fiarba, adaugati sare (1 lingura cu varf la 2 lt de apa sau dupa gust) si asteptati sa reia clocotul.
  • Puneti pastele la fiert si amestecati usor doar de cateva ori in timpul fierberii pentru a pastra forma initiala a produsului. Timpul de fierbere este indicativ pentru „al dente”.
  • Finalizati prepararea in tigaie impreuna cu sosul.

Despre producator

Reteta noastra? Tehnici traditionale de productie, pasiune pentru munca noastra, profesionalism si dragoste pentru pamantul nostru. Toate produsele sunt realizate cu ajutorul masinilor, dar fara procese industriale, cu faina italiana de cea mai inalta calitate si cu atentie pentru fiecare detaliu. Toate acestea pentru ca vreau sa va ofer oportunitatea de a calatori cu ajutorul gustului prin tinuturile calde ale Pugliei, in timp ce va aflati confortabil in bucataria vostra sau in restaurantul preferat.

Aruncati o privire la produsele noastre si experimentati bucataria italiana oriunde v-ati afla!

Producator

S.C. ROSSO POMODORO S.R.L.
Str. Leordeni 161L BIS
Popesti-Leordeni

Faina de Grau Dur Integrala, apa.

Valori nutriționale per 100 g

Valoare energetică1464.6 kJ/346 kCal
Grăsimi1.5 g
inclusiv acizi grași saturați0.5 g
Glucide63 g
din care zaharuri2.9 g
Proteine13.5 g
Sare0.01 g
Fibre7.15 g

Alergeni

Cereale care contin gluten
Poate conține urme de:
Oua
Soia
Moluste
Verificați întotdeauna conținutul de alergeni pe ambalajul produsului înainte de a-l consuma.