Chef Sosin

Sosin Vin rosu 2020

0,75 l
79,99 lei 106,65 lei/l

Livrare în 2 ore

Categorie:
Țara: România,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Editie limitata 1200 sticle.

Un cupaj format din 40% Syrah, 40% Cabernet Franc si 20% Merlot.

Colaborare Chef SOSIN si Crama Catleya.

Evolutia in sticla este spectaculoasa, bun de pastrat si deschis peste cativa ani sau consumat chiar acum, langa un platou de branzeturi maturate si charcuterie.

Nasul este complex, dominat de visine, coacaze negre si afine, cu un element placut si spicy, de piper cu coaja de lamaie si o idee ghimbir.

Despre producator

Sunt Chef Sosin, iubitor de pisici si producator local de sosuri craft.

Am pornit in iulie 2018 cu trei tipuri de mustar: unul dulce, o idee picant, unul picant si condimentat si unul cu hrean, sezonier. La momentul respectiv aveam deja trei pisici prin casa: Bursuka, Pisli și Aki. Intre timp, portofoliul a crescut la trei tipuri de mustar, doua tipuri de chutney, doua sosuri iuti si o dulceata de clementine. A aparut si cea de-a patra pisica, Sosi. Toata activitatea, mai putin pisicile, s-a mutat in laboratorul din Jilava.

Filozofia e simpla: se folosesc ingrediente de cea mai buna calitate, care pot fi impartite in cateva categorii: boabe, miere, otet (vin), fructe si legume (in cazul celor doua sortimente de chutney). Nu este nevoie si nu se folosesc coloranti artificiali, indulcitori sau agenti de ingrosare sintetici.

Pentru productie, se foloseste o marmita cu elice cu o capacitate de 80 de litri veche de 26 de ani. I-a fost reconditionat motorul, iar un mester strungar i-a confectionat o elice noua. Acum zbarnaie fericita. 

Borcanele sunt umplute manual, la fel se pun si etichetele. Vestea buna e ca etichetele se pot dezlipi foarte usor si fara urme pentru a refolosi borcanele.

40% Syrah, 40% Cabernet Franc si 20% Merlot