
Sparanghel verde romanesc de la familia Toma
450 gLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Sparanghel romanesc , cultivat in judetul Buzau de familia Toma. Fratii Toma sunt specialisti in cultura sparanghelului si tot dumnealor sunt cei care ne aduc o bunatate de broccolini , la sfarsit de mai si in iunie si mai apoi din octombrie pana la inceput de ianuarie.Le multumim si apreciem mult munca si priceperea lor.
Sparanghelul este o leguma de primavara, pe care o putem folosi pentru a prepara aperitive, supe si feluri principale.
Inainte de preparare, se indeparteaza cotoarele, mai fibroase decat restul tijei.
Cel mai adesea, sparanghelul este fiert putin si servit cu unt topit, sos hollandaise sau ulei de masline infuzat cu usturoi, ierburi aromatice si dressing cu suc de lamaie. Se poate prepara si pe gratar, pentru cateva minute, dupa care se scoate intr-un recipient cu capac, unde il lasam sa se odihneasca pentru cateva minute, impreuna cu condimente si stropit cu dressingul potrivit ( poate fi putin unt, vin alb, un varf de cutit de sare si putin piper).