
Banane rosii
cca 170 gcca
Afișează mai multe
Livrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
In cazul in care bananele sunt foarte proaspete si ferme , mai lasati-le la copt cateva zile , la temperatura ambientala.
Bananele rosii sunt un grup de soiuri de banane cu coaja rosiatica-violet. Unele sunt mai mici si mai plinute decat banana obisnuita Cavendish, altele mult mai mari. Cand sunt coapte, bananele rosii crude au o pulpa care este de culoare crem pana la roz deschis. Sunt, de asemenea, mai moi si mai dulci decat soiurile galbene Cavendish, unele cu o usoara aroma de zmeura, iar altele cu una de pamant.
Bananele rosii ar trebui sa aiba o coaja rosie sau maro cand sunt coapte si sunt consumate cel mai bine atunci cand sunt neinvinetite si usor moi. Acest soi contine mai mult betacaroten si vitamina C decat bananele galbene. De asemenea, contine potasiu si fier. Cu cat fructele sunt mai rosii, cu atat mai mult caroten si nivelul de vitamina C este mai mare. Ca si în cazul bananelor galbene, bananele rosii se vor coace in cateva zile la temperatura camerei si sunt cel mai bine pastrate afară de la frigider. In comparatie cu cea mai obisnuita banana, banana Cavendish, acestea tind sa fie mai mici, au o piele putin mai groasa, cu un gust mai dulce, dar au o perioada de valabilitate mai lunga decat bananele galbene.
Bananele rosii sunt consumate in acelasi mod ca bananele galbene, prin curatarea fructelor inainte de a le manca. Ele sunt consumate frecvent crude, intregi sau tocate si adăugate la deserturi si salate de fructe, dar pot fi si coapte sau prajite.