Pastarnac Romania

cca 160 g

cca

 2,07 lei 12,99 lei/kg

Livrare în 2 ore

400+ clienți cumpără în mod regulat

Țara: România,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Pastarnacul este o radacinoasa folosita indeosebi la supe si borsuri dar poate fi folosita si in piureurile pentru copii.

Păstârnacul sau albitura este o leguma care se cultiva pentru consumul de radacini, folosite drept condiment la prepararea mancarurilor, deoarece sunt foarte aromate si bogate in vitaminele B1, B2 si C.

Pastarnacul are radacina simpla sau putin ramificata, fusiforma, de culoare alb-murdar ori gălbuie, acoperită cu numeroase lenticele din cauza carora radacina are un aspect neregulat. Pulpa este de culoare alba sau alb-galbuie, suculenta si cu aroma specifica. Frunzele sunt lucioase pe fata si pufoase pe dos, fiind cu mult mai mari decat cele de patrunjel si de morcov.

Pastarnacul are proprietati diuretice, depurative, antioxidante.