• Doar acum! Promoție pentru clienții noi! 🚚

    Sacoșă cadou de 110 lei pentru o masă italienească ca la carte & livrare gratuită la prima comandă! Nu rata!

    Afișează mai multe

Pastarnac Romania

aprox. 150 g

aprox.

 1,34 lei 8,99 lei/kg
Țara: România,

Pastarnacul este o radacinoasa folosita indeosebi la supe si borsuri dar poate fi folosita si in piureurile pentru copii.

Păstârnacul sau albitura este o leguma care se cultiva pentru consumul de radacini, folosite drept condiment la prepararea mancarurilor, deoarece sunt foarte aromate si bogate in vitaminele B1, B2 si C.

Pastarnacul are radacina simpla sau putin ramificata, fusiforma, de culoare alb-murdar ori gălbuie, acoperită cu numeroase lenticele din cauza carora radacina are un aspect neregulat. Pulpa este de culoare alba sau alb-galbuie, suculenta si cu aroma specifica. Frunzele sunt lucioase pe fata si pufoase pe dos, fiind cu mult mai mari decat cele de patrunjel si de morcov.

Pastarnacul are proprietati diuretice, depurative, antioxidante.