
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Prajitura/tarta cu mere este o prajitura clasica cu fructe care poate fi coapta in nenumarate variante.
A se depozita in loc uscat si racoros.
Amestec pentru tort cu umplutură de mere, stafide, crema de smântână şi scorţisoară. Ingrediente extra necesare: pentru aluat: un ou (mărimea M), 100g unt la temperatura camerei; pentru umplutură: 6 mere (aproximativ 1 kg) şi 600g friscă. Mod de preparare: Temperatura cuptorului : Căldură de sus/de jos: aproximativ 180°C sau Aer circulant: aproximativ 160 °C. TIMP DE COACERE: aproximativ 60 de minute. Puneți amestecul de copt, untul moale și oul într-un castron și folosiți un mixer manual electric (cârlig pentru aluat) pentru a forma un aluat neted. Ungeți o tavă (Ø 26 cm), întindeți 3/4 din aluat pe fundul formei. Formați aluatul rămas într-o rolă și apăsați-l pe marginea formei pentru a crea o margine de aproximativ 3 cm înălțime. Merele se curăță de coajă și se scoate miezul, se taie pe orizontală și se așează pe aluat cu partea tăiată în jos. Adăugați stafide la mere. Tăiați merele rămase în bucăți mici și umpleți golurile cu ele. Se amestecă pudra de smântână cu o cană de frişcă. Aduceți frişca ramasă la punctul de fierbere, luați-o de pe foc și adăugați pudra de smântână amestecată. Se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu și se toarnă imediat peste mere. Se presară toppingul de zahăr cu aroma de scorțișoară. Coaceți în cuptorul preîncălzit pe raftul din mijloc. Dupa copt, lăsăm prăjitura să se răcească în tava pe un grătar pentru tort cel puţin 2 ore, apoi desfacem cu un cuţit marginea tăvii rotunde.
Mix pentru copt: făină de grâu, zahăr, praf de copt (difosfați acidifianți, agenți de ridicare carbonați de sodiu, amidon), arome. Cremă pudră: zahăr, amidon, sare, arome, coloranți (riboflavine, annatto norbixin). Stafide (8%): Stafide. Zahăr cu scorțișoară (3,4%): zahăr, scorțișoară.
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 1010 kJ/242 kCal |
Grăsimi | 14 g |
inclusiv acizi grași saturați | 8.4 g |
Glucide | 25 g |
din care zaharuri | 16 g |
Proteine | 2.3 g |
Sare | 0.19 g |
Fibre | 0 g |
Alergeni
Cereale care contin gluten |
Poate conține urme de: |
Oua |
Soia |
Lapte |
Fructe cu coaja |