ECO Banane (bucata)

cca 170 g

cca

 1,86 lei 10,99 lei/kg

Livrare în 2 ore

400+ clienți cumpără în mod regulat

Țara: Ecuador,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Nu depozitati niciodata bananele in frigider!

Banana apartine familiei Musaceae si este al doilea cel mai important fruct la nivel mondial dupa citrice. Centrul genetic se afla in Asia de Sud-Est, din India pana in Papua Noua Guinee, unde bananele au fost cultivate acum 4.500 de ani. Fructul nu a fost introdus in Europa decat in ​​1885. Toate bananele comestibile sunt derivate fie din Musa acuminata, fie din Musa balbisiana. Astazi este cultivat in intreaga lume in tropicele umede de pe ambele parti ale ecuatorului pana la gradul 30 de latitudine, partial si in zonele subtropicale si in zonele cu climat mediteranean.

Utilizare:
Datorita continutului mare de fructoza, banana este o sursa de energie valoroasa si rapida, in special pentru sportivi. Pe langa o proportie mare de potasiu, banana contine si magneziu si vitamina B6, care joaca un rol major in metabolismul proteinelor. Potasiul, pe de alta parte, este esential pentru muschi, nervi si inima. Cu 88 de kilocalorii la 100 de grame, este unul dintre fructele cele mai bogate in energie.

Depozitare:
In mod ideal, fructele din regiunile calde, precum bananele, sunt pastrate la aproximativ 13 grade Celsius. Deoarece, din cauza originii tropicale, sufera literalmente un „soc rece” la temperaturi scazute precum gradele de la frigider, se inegreste foarte repede si isi pierde gustul, preferabil sa va bucurati de el la temperatura camerei.