Comoara Pivnitei

Comoara Pivnitei Vin rosu sec Feteasca Neagra 2017 Cotesti

0,75 l
18+
97,99 lei 130,65 lei/l

Livrare în 2 ore

18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: România,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Feteasca Neagra este un vin rosu sec, catifelat, cu arome de prune uscate, in care sunt bine integrate note condimentate de scortisoara si cuisoare. Vin Culoare: Rosu cu discrete reflexe caramizii. Tip: Sec. Soi: Feteasca Neagra.  An recolta: 2012. Areal viticol: Cotesti. Categoria de calitate: D.O.C. - C.M.D. Cotesti. Tarie alcoolica: 14%. Maturare si invechire: Maturare in budane de stejar timp de minim 24 luni, urmata de invechire in sticla minim 12 luni. Fermentare: 4-5 zile macerare pre-fermentativa pe bostina pentru extractia de culoare si a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativa pentru finalizarea extractiei de tanini. Note olfactive: Arome de prune uscate cu note discrete de cuisoare şi scortisoara. Note gustative: Catifelat, prune şi coacaze negre, cu aciditate echilibrata. Elegant, cu post gust lung. Decantare/Aerisire: Da, minim 10 minute.

Instructiuni de folosinta

Elegant si echilibrat, este recomandat a fi servit la o temperatura cuprinsa intre 16-18°C, in compania unor meniuri rafinate din carne de vita, porc sau berbec, ori alaturi de un platou de branzeturi.
Asocieri culinare: Carne de vita, porc sau berbec, branzeturi.

Despre producator

Infiintata in anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania.

Compania exploateaza astazi peste 1.400 de hectare cultivate cu vita de vie nobila, amplasate în renumitele podgorii: Cotesti, Odobesti, Panciu si Husi. Mandria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care dateaza din vremea lui Stefan cel Mare si gazduieste peste 100 000 sticle de vin. Datorita importantei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus in patrimoniul cultural al Romaniei.

Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, bauturi spirtoase si otet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numara Mirabilis Machina, Sempre Rose, Vinoteca, Comoara Pivnitei, Egregio, Rose Verite, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae si altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Miorita si Jad.

Conditii de depozitare

A se pastra la loc racoros, ferit de inghet si razele soarelui.

Adresa producatorului

Focsani, Str. Avantului nr. 12,
Jud. Vrancea, Romania

Soi: Feteasca Neagra.

Alergeni

Dioxid de sulf si sulfiti
Verificați întotdeauna conținutul de alergeni pe ambalajul produsului înainte de a-l consuma.