
Claudio Quarta
Claudio Quarta Greco di Tufo Pudinche Vin alb
0,75 lLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Greco di Tufo Pudinche Claudio Quarta 0.75 L vin alb, Premiat, vinul semnat de producător depășește edițiile anterioare grație unei învechiri foarte ușoare în stejar francez. Cocoțată pe un deal vulcanic înconjurat de vii și păduri, adună moștenirea unei zone istorice și o proiectează în viitor cu o viziune și un limbaj contemporan. Se naste in capitala Greco di Tufo DOCG in inima Irpiniei, pe o creasta deluroasa, in dreapta raului Sabato. Strugurii provin din parcele selectate în zonele cele mai potrivite și sunt cultivați până la 700 de metri deasupra nivelului mării, unde intervalul puternic de temperatură îi sporește aroma. Solul este variat între argilos, calcaros, nisipos și cu cenușă din Vezuviu.
Unul dintre cele mai mici DOCG din Italia, deși foarte productiv: zona de producție include doar 8 municipalități din provincia Avellino. Numele își dezvăluie originile, în cultura greacă era deja recunoscută ca viță de vie de mare valoare, care era turnată „ultima și o singură dată” la banchete (Pliniu cel Bătrân). Greu de vinificat, ciorchinul este compact, iar pielea este subțire și conține mulți taninuri de îmblânzit. Coaja este bogată în catechine și pigmenți care, în ciuda delicateții lor, le pregătesc pentru o îmbătrânire îndelungată. Recoltarea se realizează strict manual, strugurii așezați în cutii și transportați în pivniță, unde sunt selectați în faza de defrișare. Premii : 2024 - GAMBERO ROSSO 3 BICCHIERI V.2022 2022 - JAMES SUCKLING 90 PT V.2022 2023 - WINESCRITIC.COM 93 PTS V.2022 2024 - FIS BIBENDA 4 GRAPPOLI V.2022 2024 - I VINI DI VERONELLI GUIDA ORO 88/100 V.2022 2024 - AIS VITAE 3 VITI V.2022 2023 - Cronache di gusto SUD TOP WINE PRIMO POSTO V.2022 2024 - 3 CAVATAPPI UNTOLD V.2022
Despre producator:
Există un fir roșu care unește și traversează cele trei pivnițe care alcătuiesc identitatea și brandul Claudio Quarta Vignaiolo. Un fir care se hrănește din frumusețea teritoriilor alese, din tradițiile care au animat acele locuri de secole, din peisajele care înconjoară locurile de producție recuperate din istoria lor.
Cercetare-inovare-modernitate, tradiții-istorie-durabilitate: filozofia de producție a celor trei crame Claudio Quarta Vignaiolo se desfășoară pe această cale dublă.
Claudio și Alessandra, tată și fiică, sudul în sânge amestecat cu o privire internațională, creează în Puglia și Campania trei capodopere ale artei vinului, care împletesc autohtonia, peisajul și arta: Tenute Eméra, cea mai mare dintre pivnițe, cu cele 80 de hectare ale sale, dintre care 50 sunt podgorii, în inima Primitivo di Manduria DOP, Lizzano se, în Marina di Puglia; Cantina Sanpaolo, care își ia numele de la vechiul cartier San Paolo di Tufo, în inima Irpiniei și mica Cantina Moros, în Guagnano (în provincia Lecce, încă în Puglia) epicentrul celebrului DOP Salice Salentino.
Trei crame, trei teritorii diferite, un singur scop: producerea de vinuri capabile să spună „Sudul care emotionează”.