Sari peste navigare

Obține beneficii exclusive după prima ta comandă.

30 de zile livrare gratuită

Garanție de satisfacție 100%

Claudio Quarta

Claudio Quarta Greco di Tufo Vin alb

0,75 l
87,99 lei 117,32 lei/l

Livrare în 2 ore

18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: Italia,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Greco di Tufo Claudio Quarta 0.75 L vin alb, Greco di Tufo a fost mereu considerat cel mai prețios vin din Campania, reprezentând „steagul” Cantinei Sanpaolo și dedicarea sa pentru o viticultură sustenabilă, care evidențiază gustul varietal și identitar al strugurilor. În pahar, vinul are o culoare galben pai cu reflexii aurii, strălucitor. La nas se deschid note ample de piersică, cedru și ghimbir, completate de elegantele note de alune, mentă, salvie, piper alb, vanilie și ierburi vegetale. La gust este structurat, cu o aciditate bine evidențiată, cuceritor, cu o savoare plăcută.

Echilibrat și persistent. Ideal pentru legume, feluri delicate, bucătărie marină, carne albă și brânzeturi puțin maturate. Potrivire ideală: paccheri cu anghinare alla carbonara.  Premii:   Gambero Rosso Vini d'Italia 2024: 2 pahare „Foarte bun, condimentat, afumat, bogat la atacul în gură, foarte plăcut.”   FIS Bibenda 2024: 4 ciorchini „Cu o culoare galben pai, se deschide la senzații olfactive cu arome rotunde de piersică albă, ananas copt și pepene galben, completate de note florale de mușețel și flori de portocal. La gust, elegant și coerent cu notele olfactive, bine echilibrat și de bună persistență.”   Winescritic.com: 90 puncte „Cald și învăluitor în profilul senzorial, amintește de flori albe mixte, bergamotă, mandarine verzi și cimbru sălbatic. Corp plin, solid și voluminos în gură, încheie armonios și echilibrat. De savurat imediat.”

Despre producator:

Există un fir roșu care unește și traversează cele trei pivnițe care alcătuiesc identitatea și brandul Claudio Quarta Vignaiolo. Un fir care se hrănește din frumusețea teritoriilor alese, din tradițiile care au animat acele locuri de secole, din peisajele care înconjoară locurile de producție recuperate din istoria lor.

Cercetare-inovare-modernitate, tradiții-istorie-durabilitate: filozofia de producție a celor trei crame Claudio Quarta Vignaiolo se desfășoară pe această cale dublă.
Claudio și Alessandra, tată și fiică, sudul în sânge amestecat cu o privire internațională, creează în Puglia și Campania trei capodopere ale artei vinului, care împletesc autohtonia, peisajul și arta: Tenute Eméra, cea mai mare dintre pivnițe, cu cele 80 de hectare ale sale, dintre care 50 sunt podgorii, în inima Primitivo di Manduria DOP, Lizzano se, în Marina di Puglia; Cantina Sanpaolo, care își ia numele de la vechiul cartier San Paolo di Tufo, în inima Irpiniei și mica Cantina Moros, în Guagnano (în provincia Lecce, încă în Puglia) epicentrul celebrului DOP Salice Salentino.

Trei crame, trei teritorii diferite, un singur scop: producerea de vinuri capabile să spună „Sudul care emotionează”.