
Claudio Quarta
Claudio Quarta Aglianico Vin rosu
0,75 lLivrare în 2 ore
Rezumat AI
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Irpinia Aglianico Claudio Quarta 0.75 L vin rosu, Aglianico, soiul principal din teritoriul irpino, se exprimă excepțional datorită condițiilor climatice unice, dând naștere unor vinuri cu personalitate. „Irpinia Aglianico DOP” este un vin elegant și rafinat, o expresie tânără și proaspătă a acestui soi pur. În pahar, se prezintă roșu cu arome de trandafir, violetă, piper, lemn dulce și note mentolate. La gust, este proaspăt, sec și puternic, cu tannini care conferă longevitate. Ideal pentru feluri principale savuroase, carne roșie și brânzeturi.
Premii: AIS Vitae 2024: 3 vițe FIS Bibenda 2024: 4 ciorchini „Roșu rubiniu intens, exprimă arome de fructe roșii proaspete, vișină și cireșe amare, lăsând loc notelor de pământ. Nu lipsesc indiciile minerale și balsamice. Gust cald, învăluitor și moale, cu tannin și savoare care domină finalul.” I Vini di Veronelli Guida Oro 2024: 86 puncte Winescritic.com 2023: 91 puncte „Note de prune negre, afine, coajă de mandarină, ciocolată neagră și flori de mușețel definesc profilul senzorial al acestui Aglianico. La gust, corp mediu, structură agilă și un final plăcut de lungime medie.” FIS Bibenda 2023: 4 ciorchini „Roșu rubiniu compact. Miros intens cu arome de vișine, ferigă, pământ umed, humus, mușcată, lemn de santal, note minerale și balsamice. Degustare bogată și energică, de mare amploare, cu fructuozitate moale și tannini fermi, pe o persistență sărată și proaspătă.”
Despre producator:
Există un fir roșu care unește și traversează cele trei pivnițe care alcătuiesc identitatea și brandul Claudio Quarta Vignaiolo. Un fir care se hrănește din frumusețea teritoriilor alese, din tradițiile care au animat acele locuri de secole, din peisajele care înconjoară locurile de producție recuperate din istoria lor.
Cercetare-inovare-modernitate, tradiții-istorie-durabilitate: filozofia de producție a celor trei crame Claudio Quarta Vignaiolo se desfășoară pe această cale dublă.
Claudio și Alessandra, tată și fiică, sudul în sânge amestecat cu o privire internațională, creează în Puglia și Campania trei capodopere ale artei vinului, care împletesc autohtonia, peisajul și arta: Tenute Eméra, cea mai mare dintre pivnițe, cu cele 80 de hectare ale sale, dintre care 50 sunt podgorii, în inima Primitivo di Manduria DOP, Lizzano se, în Marina di Puglia; Cantina Sanpaolo, care își ia numele de la vechiul cartier San Paolo di Tufo, în inima Irpiniei și mica Cantina Moros, în Guagnano (în provincia Lecce, încă în Puglia) epicentrul celebrului DOP Salice Salentino.
Trei crame, trei teritorii diferite, un singur scop: producerea de vinuri capabile să spună „Sudul care emotionează”.