Cantine Losito

Cantine Losito ECO Vin alb Falesia 2019

0,75 l
ECO18+
 59,99 lei 79,99 lei/l
18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: Italia,

Falesia este stanca alba de pe coasta Gargano a marii Adriatice, ea fiind inspiratia pentru numele acestui vin sec si racoritor de calitate bio Cantine Losito.Acest vin este obtinut dintr-un amestec de struguri organici din soiurile Muscat(50%), Fiano(25%) si Falanghina(25%), fapt ce ii ofera un parfum special fructat de struguri, piersica, flori de portocal si petale de trandafir. Falesia este un vin provenit din agricultura certificata ecologic si a obtinut premiile Bibenda 3 grappoli si Veronelli 85/100. Consumul echilibrat previne deteriorarea celulelor, ajuta la combaterea inflamatiilor, poate imbunatatii sanatatea inimii, sanatatea mentala, longevitatea si poate ameliora sanatatea florei intestinale. Vinul alb bio Falesia de la Cantine Losito este ideal pentru sezonul de vara, consumat ca si un vin racoritor sau ca si baza pentru diverse tipuri de cocktail.

Instructiuni de folosinta
Gustul este proaspat, fin dar sec, astfel ca se potriveste cel mai bine cu aperitive, peste si o companie placuta. Temperatura optima de servire este de 8-10 grade Celsius.
 
Despre producator

Povestea Cantine Losito incepe la inceputul anilor 1950-1960, datorita intuitiei vinificatorului Giovanni Losito care in timpul unei vizite in regiunea "Terre del Gargano" din nordul regiunii italiene Puglia, a observat suprapunerea formelor de relief in acea zona, marea si muntii, intinderile mari de teren fertil, toate acompaniate de un climat excelent pentru o viticultura de calitate. Astfel, a decis sa planteze noi podgorii in regiune si s-a mutat cu intreaga familie din localitatea Rutigliano (provincia Bari) in orasul Foggia.
Sigla Cantine Losito reprezinta panorama care poate fi vazuta din podgoriile companiei, in partea de sus fiind reprezentat profilul masivului Gargano, dar si valurile marii si plaja, demonstrand astfel teritoriul variat care influenteaza strugurii si implicit calitatea vinului. Restul siglei reprezinta terenul sanatos si fertil, impartit in podgoriile asezate pe spalier, rezultatul a peste jumatate de secol de munca a familiei Losito.
Forma completa a logo-ului aminteste de un pahar de vin, simbolizand angajamentul Cantine Losito de a plasa valorile companiei si calitatea produselor in fiecare pahar de vin, asigurand astfel o piatra de temelie pentru generatiile viitoare.
Timp de trei generatii, experienta, dragostea pentru natura si dorinta de perfectionare continua au fost ingredientul principal al vinurilor Cantine Losito.

Conditii de depozitare

Temperatura optima de pastrare este de 18 grade Celsius, ferit de razele soarelui.

Adresa producatorului

Contrada Doganiere SP23 - 71122 Foggia

0