Cantine Losito ECO Vin alb Fiano 2019

0,75 l
ECO18+
 59,99 lei 79,99 lei/l
18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: Italia,

Vinul alb bio Fiano de la Cantine Losito este obtinut din struguri organici din soiul Fiano, fiind maturat timp de sase luni prin fermentare. 
Acest Fiano evolueaza pozitiv in timp si este proaspat, apetisant, complex, cu note de flori albe, mar, fenicul, menta, tei, migdale, flori de salcam si miere. Consumul echilibrat previne deteriorarea celulelor, ajuta la combaterea inflamatiilor, poate imbunatatii sanatatea inimii, sanatatea mentala, longevitatea si poate ameliora sanatatea florei intestinale.
Fiano este un vin provenit din agricultura certificata ecologic si a obtinut premiile Bibenda 3 grappoli si Veronelli 88/100.
Acest Fiano evolueaza pozitiv in timp si este proaspat, apetisant, complex, cu note de flori albe, mar, fenicul, menta, tei, migdale, flori de salcam si miere. 

Instructiuni de folosinta

Este racoritor si gustos, fiind adecvat pentru a fi imbatranit si se potriveste alaturi de un risotto cu peste, carne alba preparata cu ierburi aromatice si branza cu mucegai. Temperatura optima de servire este de 8-10 grade Celsius.

Despre producator

Povestea Cantine Losito incepe la inceputul anilor 1950-1960, datorita intuitiei vinificatorului Giovanni Losito care in timpul unei vizite in regiunea "Terre del Gargano" din nordul regiunii italiene Puglia, a observat suprapunerea formelor de relief in acea zona, marea si muntii, intinderile mari de teren fertil, toate acompaniate de un climat excelent pentru o viticultura de calitate. Astfel, a decis sa planteze noi podgorii in regiune si s-a mutat cu intreaga familie din localitatea Rutigliano(provincia Bari) in orasul Foggia.
Sigla Cantine Losito reprezinta panorama care poate fi vazuta din podgoriile companiei, in partea de sus fiind reprezentat profilul masivului Gargano, dar si valurile marii si plaja, demonstrand astfel teritoriul variat care influenteaza strugurii si implicit calitatea vinului. Restul siglei reprezinta terenul sanatos si fertil, impartit in podgoriile asezate pe spalier, rezultatul a peste jumatate de secol de munca a familiei Losito.
Forma completa a logo-ului aminteste de un pahar de vin, simbolizand angajamentul Cantine Losito de a plasa valorile companiei si calitatea produselor in fiecare pahar de vin, asigurand astfel o piatra de temelie pentru generatiile viitoare.
Timp de trei generatii, experienta, dragostea pentru natura si dorinta de perfectionare continua au fost ingredientul principal al vinurilor Cantine Losito.

Conditii de depozitare

Temperatura optima de pastrare este de 18 grade Celsius, ferit de razele soarelui.

Adresa producatorului

Contrada Doganiere SP23 - 71122 Foggia

0