Pepsi

Pepsi Cola Bautura carbogazoasa pet

500 ml
5,99 lei 11,98 lei/l

Livrare în 2 ore

100+ favoritele clientului

Țara: Ungaria, Letonia, România,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Bautura racoritoare carbogazoasa cu aroma de cola.

Despre producator

Formula originala pentru ceea ce avea sa devina Pepsi Cola a fost inventata in 1893 de farmacistul Caleb Bradham din New Bern, NC. La fel ca multi farmacisti de la acea vreme, el a operat o fantana de soda in farmacia sa, unde a servit bauturi pe care le-a creat el insusi. Cea mai populara bautura a sa a fost „bautura lui Brad”, un amestec de zahar, apa, caramel, ulei de lamaie, nuci de kola, nucsoara si alti aditivi.

Pe masura ce bautura a prins, Bradham a decis sa-i dea un alt nume, stabilindu-se in cele din urma pe Pepsi-Cola. Pana in vara anului 1903, el a inregistrat numele comercial si si-a vandut siropul de soda farmaciilor si altor furnizori din intreaga Carolina de Nord. Pana la sfarsitul anului 1910, francizorii vindeau Pepsi in 24 de state.

La inceput, Pepsi a fost comercializat ca un ajutor digestiv, facand apel la consumatori cu sloganul, „Inviorator, revigorant, ajuta digestia”. Dar pe masura ce marca a inflorit, compania a schimbat tactica si a decis in schimb sa foloseasca puterea vedetelor pentru a vinde Pepsi. In 1913, Pepsi l-a angajat pe Barney Oldfield, un faimos conducator auto al epocii, ca purtator de cuvant. A devenit celebru pentru sloganul sau "Bea Pepsi-Cola. Te va multumi". Compania va continua sa foloseasca vedete pentru a atrage cumparatorii in deceniile urmatoare.

Conditii de depozitare

A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de inghet si de razele soarelui. 

Apa, zahar, dioxid de carbon, colorant (caramel cu sulfit de amoniu), acidifiant (acid fosforic), arome, cafeina.

Valori nutriționale per 100 g

Valoare energetică182 kJ/43 kCal
Grăsimi g
inclusiv acizi grași saturați g
Glucide11 g
din care zaharuri11 g
Proteine g
Sare0.01 g
Fibre g