Pepsi

Pepsi Twist Bautura carbogazoasa doza 6pack

1,98 l
25,49 lei 12,87 lei/l

Livrare în 2 ore

200+ favoritele clientului

Țara: România,

Bautura racoritoare carbogazoasa cu aroma de cola si lamaie, pachet 6x0,33l.

Despre producator

Formula originala pentru ceea ce avea sa devina Pepsi Cola a fost inventata in 1893 de farmacistul Caleb Bradham din New Bern, NC. La fel ca multi farmacisti de la acea vreme, el a operat o fantana de soda in farmacia sa, unde a servit bauturi pe care le-a creat el insusi. Cea mai populara bautura a sa a fost „bautura lui Brad”, un amestec de zahar, apa, caramel, ulei de lamaie, nuci de kola, nucsoara si alti aditivi.

Pe masura ce bautura a prins, Bradham a decis sa-i dea un alt nume, stabilindu-se in cele din urma pe Pepsi-Cola. Pana in vara anului 1903, el a inregistrat numele comercial si si-a vandut siropul de soda farmaciilor si altor furnizori din intreaga Carolina de Nord. Pana la sfarsitul anului 1910, francizorii vindeau Pepsi in 24 de state.

La inceput, Pepsi a fost comercializat ca un ajutor digestiv, facand apel la consumatori cu sloganul, „Inviorator, revigorant, ajuta digestia”. Dar pe masura ce marca a inflorit, compania a schimbat tactica si a decis in schimb sa foloseasca puterea vedetelor pentru a vinde Pepsi. In 1913, Pepsi l-a angajat pe Barney Oldfield, un faimos conducator auto al epocii, ca purtator de cuvant. A devenit celebru pentru sloganul sau "Bea Pepsi-Cola. Te va multumi". Compania va continua sa foloseasca vedete pentru a atrage cumparatorii in deceniile urmatoare.

Conditii de depozitare

A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de inghet si de razele soarelui. 

Apa, sirop de fructoza - glucoza, dioxid de carbon, zahar, suc de lamaie obtinut din suc concentrat de lamaie (1%), colorant (caramel cu sulfit de amoniu), aroma, cafeina , acidifiant (acid fosforic), corector de aciditate (citrati de sodiu), conservant (benzoat de sodiu).

Valori nutriționale per 100 g

Valoare energetică188 kJ/44 kCal
Grăsimi g
inclusiv acizi grași saturați g
Glucide11 g
din care zaharuri11 g
Proteine g
Sare0.03 g
Fibre g