
brot
Brot Manufactur Paine Frankenlaib cu maia
1,5 kgBucură-te de livrare în intervale de 15 minute. De la articole individuale la lăzi foarte grele.Cu un zâmbet inclus :)
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
Paine traditionala de secara cu maia. In Frankonia/ Bavaria se coace incet, intre caramizi incinse, ca sa aiba crusta groasa si grunjoasa si sa poata fi pastrata pana la sase zile fara sa-si piarda aroma si fara sa se usuce. Traditional, aluatul se face din minim trei parti secara si o parte grau. Este una dintre cele mai cunoscute si iubite paini germane, dupa o reteta veche din familia brutarului nostru. In trecut era coapta in cuptorul satului, in franzele mari, fiind framantata si lasata la dospit inainte minim 7 zile. De multe ori, fiecare paine scoasa din cuptor putea sa cantareasca chiar si 5-6 Kg, cantitate suficienta unei familii pentru mai multe zile. O paine tipica pentru Frankonia, regiune renumita in lume pentru paine si bere artizanala.
Despre producator
Brutaria Brot Manufactur este o afacere de familie, fondata din dor si dragoste de paine germana. Aduce la Bucuresti experienta si expertiza unei brutarii traditionale din Frankonia si traditia de prelucrare a fainii integrale de grau si de secara, producand paine de calitate exceptionala, chifle si covrigi. Brot Manufactur urmeaza cele mai inalte standarde biologice si foloseste exclusiv produse naturale, renuntand complet la ingredientele artificiale si la procesele automatizate de dospire si coacere. Rezultatul este o paine sanatoasa si consistenta, cu aroma, gustul, textura si durabilitatea painii de altadata.
"Sa-mi incep ziua in zori, in brutarie, de la cernutul fainii si pana la momentul cand painea ajunge pe rafturile din magazin, este viata care ma implineste. Sa vad painea proaspat scoasa din cuptor si clientii fericiti cu ea, asta ma face fericit. Acesta este motivul pentru care nu am fost niciodata interesat sa lucrez intr-o brutarie mare, industriala, care foloseste aditivi si chimicale. Am dorit sa nu renunt la felul natural de a face painea, ducand mai departe o traditie sanatoasa si un model cutural in care am fost crescut." Michael Schwessinger, Maestru brutar.
Conditii de depozitare
Temperatura cuprinsa intre 10-18 grade Celsius, loc racoros, ferit de umiditate.
Adresa producatorului
Strada Bodoc, Nr. 8,
Sector 4, Bucuresti
faina integrala de secara 80%, faina de grau 20%, maia, apa, sare de mare, drojdie
Alergeni
Cereale care contin gluten |