Hennessy

Hennessy Cognac XO

0,7 l
1.055,99 lei 1.508,56 lei/l

Livrare în 2 ore

Țara: conform ofertei actuale
Pentru mai multe informații despre produs te rugăm să contactezi echipa de asistență clienți.
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Caracterul puternic si hipnotizant al acestui coniac cucereste orice cunoscator care apreciaza modernismul si amestecul deosebit de arome al unui sortiment Extra Old. Coniacul a fost creat în anul 1870 de Maurice Hennessy pentru a-l savura alaturi de prieteni, introducand astfel un nou stil de coniac. Culoarea intensa arata taria sa, iar postgustul denota complexitatea si procesul indelungat de invechire prin care este creat. In compozitia coniacului intra 100 eaux-de-vie invechite pe o perioada de cel putin 12 ani, oferindu-i o calitate superioara.

Miros: Note bogate de prune coapte, stafide si fructe uscate, lemn de stejar, ciocolata, portocale si un strop de scortisoara.

Gust: O simfonie de fructe proaspete, fructe uscate, note lemnoase, nuci, cacao, scortisoara, nucsoara si piper negru.

Finish: Aromat, fructat, condimentat.

Despre producator

Ofiterul irlandez Richard Hennessy a fondat Casa care ii poarta numele in 1765, an care a dat startul la nenumarate inovatii ce au condus la crearea celor mai elegante sortimente de coniac din lume. Hennessy creeaza primul sortiment V.S.O.P. la cererea Regelui George al IV-lea al Marii Britanii. Odata ajuns pe taram american, coniacul se bucura de o popularitate fantastica, patrunzand apoi pe pietele din Russia, India, Australia, China, Malaysia si Africa de Sud. In anul 1865, Maurice Hennessy, stranepotul lui Richard Hennessy decide sa creeze o clasificare pentru coniacuri folosind un anumit numar de stele pentru a indica caracteristicile produselor sale. In scurt timp clasificarea este adoptata de intreaga industrie de coniac. Tot el inventeaza si clasificarea X.O. Incepand cu anul 1970, gama Hennessy este imbogatita cu trei sortimente sofisticate si exclusiviste, care imbina in mod inedit valorile trecutului cu spiritul contemporan: Hennessy Paradis, Richard Hennessy si Paradis Imperial.

Conditii de depozitare si pastrare

In incaperi uscate, ventilate, cu umiditatea relativa a aerului max. 85%, la temperatura cuprinsa intre +5°C...+20°C.

Adresa producatorului

1, rue de la Richonne, 16100 Cognac Franta