Equinox

Equinox Vin rosu sec Luchineasa 2019

0,75 l
18+
139,99 lei 186,65 lei/l

Livrare în 2 ore

Preț pentru Premium: 118,99 lei
18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: Moldova,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Cupaj, vin rosu sec. Soiuri 50% Rara neagra si 50% Shiraz. Recolta 2019. Alcool - 14,5%.
Vinul a fost maturat in butoaie de stejar timp de 6 luni. Dealurile Olanesti, Purcari. Vinul impresioneaza cu o structura eleganta si echilibrata. Nasul este dominat de arome de fructe negre coapte, vanilie, briose si ciocolata. Un postgust memorabil, usor condimentat si fructat.

Recomandari de servire

Temperatura de servire 14°C- 17°C.
Asocieri culinare: Pizza condimentata, preparate din carne de rata, de miel, manzat. Burgeri.

Dupa deschidere, sticla se lasa 10 min pentru aerare.

Despre producator

Povestea Equinox a luat nastere la inceputul anilor 2000, cand fondatorul, Contantin Stratan, vinificator de meserie, fascinat de natura si-a propus sa creeze primele vinuri bio din Republica Moldova. Conceptul vinurilor biologice a pornit de la ideea crearii unui vin produs fara multa implicare umana. Proiectul sau a reusit. Astfel, in fiecare an, producatorul marcii Equinox lasa mai mult natura sa contribuie la producerea de vinuri senzationale. Plantatiile nu sunt stropite cu substante chimice, insecticide. Nu sunt folosite utilaje grele care ar dauna plantatiilor. Strugurii sunt culesi manual.

Vinurile Equinox contin o cantitate mica de sulfiti sau chiar deloc. Vinurile albe si orange nu contin sulfiti! Cum reusesc sa reziste? Oare cum rezistau acum o doua sute de ani in urma? De asemenea, datorita talentului sau, dar si a muncii asiduee, creatorul vinurilor rosii este considerat „Dumnezeul vinurilor rosii din Moldova”. De-a lungul carierei sale de vinificator, Constantin Stratan a oferit consultatii pentru mai multe crame care si-au dorit sa cucereasca piata cu vinuri rosii memorabile.

Podgoriile acestei mici vinarii de numai 5,5 ha se afla in localitatea Olanesti, in zona Purcari – o regiune potrivita pentru vinuri de exceptie. In aceste 5 ha sunt plantate 8 soiuri de struguri rosii: Merlot, Cabernet Sauvignon, Rara Neagra, Carménère, Shiraz, Malbec, Feteasca Neagra, Saperavi si Babeasca Gri. Astazi, vinaria Crama Domneasca face parte din Asociatia Micilor Producatori de Vin din Moldova (AMPVM) si produce aproximativ 12 000 de sticle anual.

Cu o istorie de peste 10 ani si o producere bine pusa la punct, vinurile marca Equinox sunt unice in Republica Moldova, acestea sunt vinuri ecologice. Vinurile Equinox detin certificate eco locale si internationale.  Vinurile sunt exportate in Japonia, Romania, Polonia, Germania, Olanda, Canada si China. In 2019, Bacchus - wine magazine din Quebec a apreciat cu 90 de puncte vinul Merlot Equinox  2014.

Constantin Stratan, autorul acestor vinuri, spune ca dorinta de a-si initia propria afacere a avut-o dintotdeauna, mai ales ca avea studii in domeniu si multe idei frumoase ce puteau da nastere unor altfel de vinuri. Primii butasi au fost plantati in anul 2002, iar de atunci suprafetele cultivate cu vita-de-vie se extind treptat.

Conditii de depozitare

13°C -16°C

Rara Neagra, Shiraz

Alergeni

Dioxid de sulf si sulfiti
Verificați întotdeauna conținutul de alergeni pe ambalajul produsului înainte de a-l consuma.