Equinox

Equinox Vin rosu sec Trei Crai 2018

0,75 l
18+
89,99 lei 119,99 lei/l

Livrare în 2 ore

18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: Moldova,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Cupaj, vin rosu sec. Soiuri Cabernet Sauvignon, Merlot si Malbec. Alcool - 14,7%. Recolta 2018. Vinul a fost maturat in butoaie timp de trei luni. Cei trei aliati implicati in acest joc, contribuie in a evidentia gustul de prune confiate, usor condimentate. Datorita fructuozitatii lui Malbec si a corpului in forta a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascineaza prin trasaturi impunatoare, usor taninoase ce creeaza senzatii de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stapanit, elegant, bucura prin catifelarea sa si confera postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.

Recomandari de servire

Temperatura de servire: 14-16 °C.
Un pic mai rece sa-l savurati! Gastronomie: fasole cu carne de porc, preparate din carne de vita, rata, porc, manzat, vanat. Charcuterie, platouri cu branzeturi maturate, masline, antipasto, platouri franceze, bucate traditionale romanesti.

Dupa deschidere, sticla se lasa 10 min pentru aerare.

Despre producator

Povestea Equinox a luat nastere la inceputul anilor 2000, cand fondatorul, Contantin Stratan, vinificator de meserie, fascinat de natura si-a propus sa creeze primele vinuri bio din Republica Moldova. Conceptul vinurilor biologice a pornit de la ideea crearii unui vin produs fara multa implicare umana. Proiectul sau a reusit. Astfel, in fiecare an, producatorul marcii Equinox lasa mai mult natura sa contribuie la producerea de vinuri senzationale. Plantatiile nu sunt stropite cu substante chimice, insecticide. Nu sunt folosite utilaje grele care ar dauna plantatiilor. Strugurii sunt culesi manual.  Vinurile Equinox contin o cantitate mica de sulfiti sau chiar deloc. Vinurile albe si orange nu contin sulfiti! Cum reusesc sa reziste? Oare cum rezistau acum o doua sute de ani in urma? De asemenea, datorita talentului sau, dar si a muncii asiduee, creatorul vinurilor rosii este considerat „Dumnezeul vinurilor rosii din Moldova”. De-a lungul carierei sale de vinificator, Constantin Stratan a oferit consultatii pentru mai multe crame care si-au dorit sa cucereasca piata cu vinuri rosii memorabile.

Podgoriile acestei mici vinarii de numai 5,5 ha se afla in localitatea Olanesti, in zona Purcari – o regiune potrivita pentru vinuri de exceptie. In aceste 5 ha sunt plantate 8 soiuri de struguri rosii: Merlot, Cabernet Sauvignon, Rara Neagra, Carménère, Shiraz, Malbec, Feteasca Neagra, Saperavi si Babeasca Gri. Astazi, vinaria Crama Domneasca face parte din Asociatia Micilor Producatori de Vin din Moldova (AMPVM) si produce aproximativ 12 000 de sticle anual.

Cu o istorie de peste 10 ani si o productie bine pusa la punct, vinurile marca Equinox sunt unice in Republica Moldova, acestea sunt vinuri ecologice. Vinurile Equinox detin certificate eco locale si internationale. Vinurile sunt exportate in Japonia, Romania, Polonia, Germania, Olanda, Canada si China. In 2019, Bacchus - wine magazine din Quebec a apreciat cu 90 de puncte vinul Merlot Equinox  2014.

Constantin Stratan, autorul acestor vinuri, spune ca dorinta de a-si initia propria afacere a avut-o dintotdeauna, mai ales ca avea studii in domeniu si multe idei frumoase ce puteau da nastere unor altfel de vinuri. Primii butasi au fost plantati in anul 2002, iar de atunci suprafetele cultivate cu vita-de-vie se extind treptat.

Conditii de depozitare

13°C -16°C

Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec

Alergeni

Dioxid de sulf si sulfiti
Verificați întotdeauna conținutul de alergeni pe ambalajul produsului înainte de a-l consuma.