Csiki Sor
Csiki Sor Transylvanian Bere cu miere
500 mlLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Caracterul unic al acestei beri consta in faptul ca am adaugat 1.200kg de miere poliflora la 10.000 de litri amestec in containerul de fermentare. Dupa 40 de zile de maturare se naste aceasta bere cu 9% alcool. Nuanta ei de chihlimbar, gustul dulceag inconfundabil, combinat cu nota tipica amaruie a hameiului, clasifica aceasta bere in categoria specialitatilor de bere.
Despre producator
Berea “Csiki Sör ” este o bere artizanala produsa dupa “Legea puritatii germane” - din 1516 - din 3 elemente de baza: apa, malt si hamei. Diferenta dintre o bere artizanala si una industriala este data de lipsa aditivilor, a enzimelor sintetice, a conservantilor si de durata procesului de fermentatie.In zona Harghita, aceasta bere se produce de mai bine de 500 de ani.
Proprietarul fabricii a mostenit aceasta reteta, iar in 1584 iezuitii au pomenit in scrierile lor pentru prima data producerea acestei beri pe meleagurile transilvanene. Reteta originala a fost imbunatatita cu ajutorului Maestrului Berar Simonffy Arpad si azi a ajuns sa fie una dintre cele mai apreciate beri din Romania.
Materiile prime folosite sunt: maltul Münchener si Pilsener pentru berea de baza si maltul caramel pentru berea bruna, hameiul este cel care da gustul amarui si, desigur, cea mai buna si pura apa din zona Harghitei
Berea a castigat nenumarate premii care atesta calitatea incontestabila a acesteia.
Conditii de depozitare
A se depozita la temperatura ambientala
apa, malt din orz, hamei, miere poliflorala de munte
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 367 kJ/88 kCal |
Grăsimi | 0.1 g |
inclusiv acizi grași saturați | 0.1 g |
Glucide | 3 g |
din care zaharuri | 2.1 g |
Proteine | 0.6 g |
Sare | 0.05 g |
Fibre | 0.5 g |
Alergeni
Cereale care contin gluten |
Poate conține urme de: |
Dioxid de sulf si sulfiti |