Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 lei

Bucharest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

2 Porții

Buy all ingredients right below the recipe

Ingrediente pentru lipii și sos

  • Făină pentru aluat (reglăm cantitatea pentru cât aluat dorim)
  • Drojdie pentru aluat
  • Iaurt
  • Unt pentru sos
  • Usturoi după gust
  • Verdeață
  • Ulei de măsline

Ingrediente pentru adana

  • Carne Adana
  • Roșii
  • Ceapa roșie
  • Ardei
  • Cartofi pentru prăjit

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instrucțiuni pentru lipie

  • 1
    Într-un bol punem făină, iar în centrul ei facem o adâncitură unde adăugăm apă.
  • 2
    După care adăugăm drojdia și un pic de zahăr și începem să amestecăm doar acolo unde am adăugat ingredientele peste făină.
  • 3
    Lăsăm la dospit cca. 10-15 minute. După care adăugăm și restul ingredientelor: iaurt, ulei și sare.
  • 4
    După ce avem toată compoziția gata, începem să frământăm aluatul cca. 5-10 minute și după care îl lăsăm să se odihnească.
  • 5
    După ce aluatul și-a tras sufletul, împreună cu noi, începem o nouă etapă de frământare asemănătoare ca timp.
  • 6
    Acum lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră, în bolul pe care îl acoperim cu o folie de plastic.
  • 7
    După ce și-a dublat volumul îl scoatem din bol și îl porționăm în cate lipii ne dorim.
  • 8
    Fiecare porțiune este întinsă cu degetele într-un disc. După care luăm marginile și le adunăm în centru, dându-i o formă de origami.
  • 9
    După care întoarcem pernuța creată invers și o transformăm într-o bilă.
  • 10
    Lăsăm bilele să se odihnească, acoperite cu folie de plastic, cca. 15-20 de minute
  • 11
    Acestea vor fi pregătite pentru întins, cu ajutorul unui făcăleț/sucitor. Formăm discuri din fiecare aluat.
  • 12
    Preîncingem o tigaie (FĂRĂ ULEI) și plasăm discurile în tigaie la foc medium.
  • 13
    În timp ce acestea se coc, le puteți apăsa pe margini pentru a ajuta ca ele să se umfle la mijloc.
  • 14
    Rumeniți-le bine, iar când ambele părți s-au copt ele sunt gata!

Instrucțiuni pentru Carne și sos

  • 1
    Pentru a da un gust și mai autentic lipiilor proaspăt create, vom pregăti și un sos de unt cu usturoi.
  • 2
    Topim unt și îl lăsăm la răcit. Între timp tocăm verdețuri proaspete și un cățel de usturoi.
  • 3
    Amestecăm verdețurile și usturoiul în unt și avem un sos perfect de pus peste lipii.
  • 4
    În ceea ce privește carnea, tot ce trebuie făcut este ca aceasta să fie pusă pe grătar și potrivită cu sare (după gust).
  • 5
    Poți coace și legumele preferate, precum roșii, ceapă, ardei gras etc. Pentru o garnitură completă!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente pentru lipii și sos

Făină pentru aluat (reglăm cantitatea pentru cât aluat dorim)

Ingrediente pentru adana