Sari peste navigare

Cumpără ingredientele necesare sub rețetă

Ingrediente

  • Somon
  • Risotto
  • Vin alb sec
  • Sparanghel
  • 1 Ceapă mică
  • 1 Cățel de usutroi
  • Salată verde
  • 1 Lime
  • Parmezan
  • Unt
  • Mărar
  • Ulei de măsline
  • Mazăre

Instrucțiuni

  • 1
    Tăiați fileurile de somon în 4 bucăți egale și înmuiați-le într-un amestec de 2 litri de apă și 120 g de sare timp de 1,5 ore.
  • 2
    Se călește ceapa tocată și usturoiul zdrobit în puțin ulei, apoi se adaugă orezul risotto, se prăjește, apoi se toarnă vinul alb peste el.
  • 3
    Între timp, încălziți bulionul și adăugați-l în risotto în timp ce fierbe, după gust.
  • 4
    Între timp, scoateți somonul din saramură și prăjiți-l cu grijă într-un amestec de ulei de măsline și unt, având grijă să rămână suculent în interior.
  • 5
    Când risottoul este aproape complet moale, se ia de pe foc și se adaugă unt rece, parmezan ras și puțină coajă de lămâie rasă, sare și piper și câteva picături de suc de lămâie.
  • 6
    Se călește sparanghelul în puțin unt timp de 2-3 minute, se adaugă sare și se taie bucățele mari.
  • 7
    Când risotto-ul este gata, adăugați piureul de mazăre și serviți cu somon, lăstarii de mazăre, mărar proaspăt și sparanghel.
Sezamo

Ingrediente