
Basilescu
Basilescu Golem Vin alb
0,75 lLivrare în 2 ore
Rezumat AI
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Vinul este obtinut prin cupajarea soiurilor de Chardonnay si Feteasca Alba in momentul prelucrarii strugurilor. Acest vin imbina tehnologia clasica de fermentare cu tehnologiile folosite in ”lumea noua”. Cupajul are o complexitate aromatica cu nuante de flori de camp, trandafir, soc si tei, armonizate cu parfum de fructe, preponderent pere, grapefruit si ceva urme de fructe exotice. Gustul este proaspat, echilibrat, Chardonnay-ul aduce partea onctuasa si citrica, iar Feteasca Alba contribuie cu eleganta Si vinuozitate. Postgustul se incheie cu fruct dulce amarui, usor fumee. Terroire-ul joaca un rol important in obtinerea acestui vin special - expunerea solara, solul, cultivarea manuala. Un vin special se degusta cu oameni speciali!
Recomandare de servire
A se consuma la 8-10 grade Celsius.
Se recomanda consumul vinului cu carne alba, peste, branzeturi, fructe, desert.
Despre producator
Crama Basilescu este cea mai veche crama din Dealu Mare, cu o istorie si traditie de peste 100 ani. Si cum orice creatie mareata se naste dintr-un sentiment divin, vinurile Basilescu si-au tesut originea din frumoasa poveste de dragoste dintre tanarul Aristide Basilescu si tanara domnita Aglae Saint Georges de Posingen, descendenta a unei familii atestata documentar inca din anul 400 d.Ch. Iubirea lor a fost o binecuvantare si pentru activitatea domeniului viticol de la Urlati. In acea perioada au inceput colaborarea cu restaurantul Capsa si Maison de Champagne St. Marceaux & Co. Vinurile obtinute din via de la Urlati erau folosite si in producerea faimoasei Sampanii Nicolae Basilescu & St. Marceaux & Co.
Conditii de depozitare
Temperaturi cuprinse intre 8-10 grade C
Adresa producatorului
Str Valea Nucetului 23
Urlati, Prahova
Struguri
Alergeni
| Dioxid de sulf si sulfiti |