Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

Ingrediente pentru aluat

  • Făină pentru aluat
  • 1/2 linguriță de sare
  • Ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru compoziție

  • Dovleac
  • 2 ouă
  • Zahăr
  • Scorțișoară
  • Lapte

Instrucțiuni pentru aluat

  • 1
    Într-un bol amestecăm făina, sarea și uleiul până devine o compoziție unitară.
  • 2
    Ulterior, adăugăm și apa peste compoziție până se omogenizează complet.
  • 3
    Pune aluatul într-o tavă rotundă și pornește cuptorul la 200 de grade. Lasă-l să se încălzească

Instrucțiuni pentru umplutură

  • 1
    Curăță dovleacul și pune miezul la copt într-o oală. Când acesta s-a gătit, scurge-l și scoate-l într-un bol separat.
  • 2
    În același bol, adaugă ouăle, zahărul, scorțișoara și laptele. Amestecă-le bine până ce devin o compoziție unitară.
  • 3
    Adaugă compoziția în tava cu aluat și pune-l timp de o oră la cuptor. Reglează temperatura în funcție de cât de repede se coace pentru a evita arderea plăcintei.
  • 4
    În final, când plăcinta este coaptă, pune-o la răcit și ulterior ține-o la frigider 1-2 ore.
Tip
O poți decora și cu frișcă pentru un plus de gust și aspect!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente pentru aluat

Ingrediente pentru compoziție