-34 %

Capsune caserola

250 g
Epuizat. Disponibil : Ma
Trimite-mi un e-mail când reapare în stoc
Afișează produse similare din categorie »
Țara: Grecia,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

In sezonul de iarna , mai ales in ianuarie si februarie , chiar pana la jumatatea lui martie , vom gasi in special capsuni de la fermierii din Grecia , cu o particularitate de soi si coloratie : capsuna este ferma , foarte crocanta si colorata diferit fata de capsunile din vara , cu o tunica alb-verzuie in jurul coditei , de pana la 15-20 milimetri grosime. Aceasta coloratie specifica , sa-i spunem "haina de iarna" nu este un semn ca fructul nu este copt , si veti observa ca gustul nu este dezamagitor dar nici nu ne putem astepta la aceeasi dulceata si aroma ca in cazul varietatilor traditionale romanesti din plina vara. 

 

Capsuni ambalate in caserola de plastic la 250g.

Utilizare:

Capsunile se consuma in principal proaspete, dar sunt excelente si gatite. Se adauga ca umplutura la galuste cu fructe, prajituri, chiar si briose. De asemenea, sunt adesea gatite in compoturi, folosite pentru a face musturi, marmelade si gemuri. Consumul de capsuni cu frisca este binecunoscut. Sunt folosite si ca accesoriu decorativ pentru bauturi mixte, iar consumul de capsuni impreuna cu vinul spumant are o popularitate considerabila la nivel mondial.
Capsunile pot fi folosite, de exemplu, intr-o reteta de galuste cu capsuni din cheesecake, foietaj cu rubarba si capsuni sau panna cotta cu capsuni.

Depozitare:

Inainte de a le depozita la frigider, este necesar sa inspectati fructele si sa indepartati orice fructe mucegaite sau deteriorate care ar putea contamina ulterior alte capsuni. Fructele nespalate pot fi pastrate in borcanul original sau intinse pe o tava acoperita cu un prosop de hartie si apoi acoperite, de exemplu, cu folie alimentara.
Capsunile pot fi pastrate proaspete la frigider pentru una sau doua zile.