
Les Creations
Les Creations Jambon Pata Negra maturat 36 luni
60 gMEDIA DE 18 ZILE DE PROSPEȚIME
Livrare în 2 ore
Pentru mai multe informații despre produs te rugăm să contactezi echipa de asistență clienți.
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Sunca de Bellota, 100% Iberica, Certificata ARAPORCEI CP/IB- 167/16
Pentru ca fiecare moment exceptional merita un produs exceptional, «Les Créations» va ofera sunca Pata Negra, o delicatesa cu o aroma unica, maturata minim 36 de luni. Crescuti liber in pasunile spaniole, porcii negri iberici sunt hraniti cu ghinde de stejar, care ofera o textura topitoare si o marmorare fina. Pentru un moment de placere garantata.
Cristale albe pe Jamon? - Semn de maturare bine realizata
Tirosina la jamón este un aminoacid care se formează în mod natural în timpul procesului de maturare a jamón-ului. Acest aminoacid se cristalizează, dând naștere la mici pete albe sau cristale vizibile pe suprafața sau în interiorul jamón-ului.
De ce este un lucru pozitiv:
-
Indicator de calitate și maturare: Prezența cristalelor de tirosină este adesea considerată un semn al unei maturări de lungă durată și bine realizată. Ele indică faptul că șunca a fost supusă unui proces lent și natural de uscare, ceea ce contribuie la dezvoltarea aromelor complexe.
-
Arome mai bogate: Tirosina, alături de alti compuși formați în timpul maturării, contribuie la intensificarea gustului și aromei specifice de jamón, ceea ce face produsul mai savuros și de calitate superioară.
-
Percepție pozitivă în rândul consumatorilor: În culturile unde jamón-ul este foarte apreciat, prezența acestor cristale este văzută ca un semn al unei alegeri premium, crescând valoarea percepută a produsului.
În concluzie, prezența tirosinei este un indicator al unui jamón de calitate, care a fost maturat corect, oferind o experiență gustativă superioară.
Utilizarea produsului
Lasati sunca de Pata Negra sa se incalzeasca la temperatura camerei timp de 15 minute, astfel incat sa-si dezvaluie toate aromele. Majoritatea expertilor sunt de acord ca temperatura potrivita pentru consumul sunca de pata negra ar trebui sa fie intre 21 si 23°C, deoarece grasimea intramusculara capata astfel textura, culoarea si suculenta ideale pentru consumul ei. De savurat ca aperitiv.
In unele locuri, precum Catalonia, painea traditionala este preparata cu rosii si ulei de masline, un bun acompaniament pe masa de sunca de pata negra. Specialistii in aceasta arta recomanda sa-l consumi cu vinuri generoase precum Fino sau Manzanilla, chiar daca este si la moda sa-l insotesti cu cava sau sampanie, pentru a dezvalui toate aromele. Pentru a fi mai original, il poti manca cu pepene galben.
Despre brand
„Les Créations” este marca premium pentru grupul INTERMARCHE.
Lansat in 2013, „Les Créations” este realizarea unui proces global de amestecare: calitatea extrema a produselor si un ambalaj recunoscut de clasa negru si auriu. Întreaga gama a acestei colectii gourmet reinventeaza o noua tendinta de consum: Lacomia si placerea rafinata.
Mai mult decat o semnatura, „Les Créations” este o adevarata promisiune de bun gust. În toate familiile si gamele de produse, originile si ingredientele selectate ofera asigurarea unei arome unice.
Cu placerea „Les Créations”, calitatea si exceptia sunt acum disponibile si accesibile pentru fiecare familie si orice buget.
Depozitare:
Pastrati intre 0 si 6°C.
Producator/furnizor
LE PETIT BASQUE – ZAC La Prade
Franta
Valabilitate
Șunca de porc Bellota 100% iberica (origine: Spania), sare, conservant: azotat de potasiu, dextroza, zahar, antioxidanti: citrat de sodiu, ascorbat de sodiu.
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 1720 kJ/414 kCal |
Grăsimi | 31 g |
inclusiv acizi grași saturați | 8.3 g |
Glucide | 2.7 g |
din care zaharuri | 0.5 g |
Proteine | 5.2 g |
Sare | 0.5 g |
Fibre | 31 g |