• Sacoșă cadou la comanda ta 🎁
    Primești o sacoșă cu produse de curățenie și nu numai, în valoare de 30 de lei. La comanda ta de peste 200 de lei. Hai să vezi ce ți-am pregătit.
  • Promoție pentru clienții noi! 🧡 360 lei reducere totală la primele 4 comenzi. 

    -50 lei la prima comandă folosind BUNVENIT, la categoria "Fructe și legume", + 3x50 lei la următoarele 3 comenzi + contravaloarea beneficiilor aferente abonamentului Premium, gratuit pentru 1 lună.

Livrare gratuită, cu garanția livrării astăzi până în ora 17:00, produse exclusive doar pentru membri și multe alte beneficii.Livrare în aceeași zi
Comandă de 2 ori pe lună fără o valoare minimă a comenzii
Reduceri de până la 20% la produsele selectate
Ai mereu livrare gratuită și multe alte beneficii

Condiții de utilizare „Livrare în sacoșe reutilizabile”

                                                                                               

      Condiții de utilizare a serviciului „Livrare produse în sacoșe reutilizabile”

 

 

SEZAMO S.R.L. ("Sezamo"), societate cu răspundere limitată organizată și funcționând în conformitate cu legislația din România, cu sediul social pe Strada Linia de Centură nr. 5, Parc Industrial Ctpark București Nord, Unitatea J2, Camera C9.1F.26, Ştefăneştii de Jos, Judet Ilfov, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/3334/2024, CUI RO50031526, capital social 45.000 RON.

Dispoziții introductive

Prezentele condiții de utilizare, reglementează drepturile reciproce si obligațiile părților contractante care decurg în urma utilizarii serviciului de „Livrare lproduse în sacoșe reutilizabile” furnizat de sezamo.ro, clienților săi și respectă condițiile de acces și cumpărare prin intermediul www.sezamo.ro.

Înființarea serviciului „Livrare produse în sacoșe reutilizabile”

Bunurile sunt livrate clientului în mod standard în pungi de hârtie de unică folosinta („pungi de hârtie”). Clientul are dreptul de a returna pungile de hartie curierului pentru reciclare sau o alta utilizare aprobată la fiecare livrare ulterioară a bunurilor.

Clientul poate alege acum serviciul de livrare a bunurilor în pungi reutilizabile fabricate din sticle PET reciclate („Serviciul” si „Saci returnabili”). Clientul poate face aceasta alegere făcând click pe butonul  „Împachetare” cu optiunea de a alege dintre variantele „punga de hartie” sau „punga returnabila”, în momentul finalizarii comenzii.

Făcând click pe butonul „Împachetare”, cu opțiunea variantei „sacoșă reutilizabilă” și apoi trimiterea comenzii (făcând click pe butonul „Finalizare comanda”), clientul își exprimă interesul fata de serviciu și în același timp este de acord cu aceste condiții.

În cazul în care clientul alege serviciul, adică alege sa i se livreze bunurile îm sacoșe reutilizabile, acesta se obliga sa plăteasca către Sezamo o taxa unică in valoare de 50 RON („Taxa”). In momentul  alegerii serviciului pentru utilizare pungilor returnabile, nu se încheie un contract de achizitie pentru pungile returnabile, proprietatea pungilor reciclabile ramane pe perioada furnizarii serviciului la Sezamo. Taxa pentru pungi va fi adaugata la prețul bunurilor din prima comanda pentru care clientul a ales livrarea în pungi returnabile.

Clientul are dreptul de a returna pungile returnabile catre sezamo.ro, prin predarea lor curierului la următoarea livrare a bunurilor. Intretinerea (spalarea, curatarea) pungilor returnabile este asigurata de compania Sezamo pe cheltuială proprie.

Exemple ilustrative:

Ex. 1: Clientul alege livrarea bunurilor în sacoșe reutilizabile, bunurile din cadrul unei comenzi vor fi livrate in 5 sacoșe reutilizabile (prima livrare). La următoarea comanda, bunurile vor fi livrate în  alte 5 sacoșe reutilizabile (a doua livrare). În total, clientul va avea la dispoziție 10 sacoșe reutilizabile. În cazul in care clientul returnează cel puțin 3 pungi în a doua livrare (adică ar mai avea la dispoziție 7 pungi), bunurile îi vor fi livrate din nou în sacoșe reutilizabile, în cadrul următoarei comenzi. În cazul în care clientul returnează doar 2 pungi, se atinge numărul maxim de pungi returnabile pe care clientul le poate dispune, și bunurile din următoarele comenzi  vor fi livrate clientului în pungi de hartie.

Ex. 2: Clientul alege livrarea bunurilor în sacoșe reutilizabile, bunurile din cadrul unei comenzi vor fi livrate in 10  sacoșe reutilizabile. Întrucât, clientul va avea numărul maxim de pungi returnabile, următoarea comanda va fi livrata integral în pungi de hartie. Pentru a relua livrarea bunurilor în pungi  returnabile, clientul trebuie sa returneze cel puțin 3 pungi returnabile curierului la livrarea urmatoarei comenzi.

Incetarea serviciului in caz de inactivitate a clientului

Serviciul este încheiat:

În cazul în care clientul nu comanda produse pentru o perioada mai mare de 12 luni și are în același timp cel puțin 1 sacoșă reutilizabilă, pe care nu a returnat-o la Sezamo.

În cazul în care clientul epuizează stocul de pungi returnabile și nu returnează sacoșele (sau o parte a acestora) către Sezamo în termen de 3 luni de la data la care stocul de saci a fost epuizat.

In ambele cazuri, la încetarea serviciului, dreptul de proprietate asupra pungilor reciclabile nereturnate trece gratuit catre client. În cazul în care clientul este interesat sa folosească din nou serviciul după încheiere, este suficient să facă click pe butonul "Metoda de ambalare" cu opțiunea variantei "Sacoșa reutilizabilă". Într-un astfel de caz, el va fi însă obligat sa plateasca din nou taxa.

Returnarea pungilor returnabile către Sezamo este posibilă numai prin predarea lor către curier la livrarea oricărei comenzi.

Anularea serviciului de către client

Clientul, care este consumator, are, pe langa dreptul de a se retrage din contract în termen de 14 zile, dreptul de a anula serviciul în orice moment, fara restrictii. În cazul în care clientul anuleaza serviciul și returnează toate pungile, taxa va fi rambursata. 

Solicitarea de anulare serviciu  și cererea de rambursare taxa se face prin Serviciul Clienți Sezamo: clienti@sezamo.ro sau apel catre numarul de telefon al serviciului pentru clienti: 0800 894 077.     

Taxa este returnată Clientului în termen de 14 zile într-unul din următoarele moduri:

Prin creditarea valorii serviciului in contul de utilizator al clientului Sezamo. Creditele sunt valabile termen de 6 luni.

De asemenea, clientul are dreptul de a solicita rambursarea taxei prin transfer bancar. In acest caz, fondurile vor fi returnate clientului în contul bancar din care a fost plătită taxa.

În cazul in care clientul este interesat sa utilizeze din nou serviciul după anularea acestuia, este suficient sa faca click pe butonul „Metoda de ambalare” cu opțiunea variantei „punga returnabila”. Într-un astfel de caz însă, va fi obligat sa plateasca din nou taxa.

Dispoziții finale

Sezamo nu este răspunzătoare pentru nicio daună sau orice daună non-proprietate suferite de client.

În cazul in care pungile returnabile sunt temporar indisponibile din cauza epuizarii stocurilor, a eșecului livrării pungilor de la furnizor sau a unor situații similare. Într-un astfel de caz, Sezamo își rezerva dreptul de a livra bunurile în pungi de hartie pe perioada de indisponibilitate a pungilor returnabile și se obliga sa depună toate eforturile rezonabile pentru a se asigura ca livrarea în pungi returnabile este reluata cat mai curand posibil. În cazul în care Sezamo nu poate asigura livrarea bunurilor în pungi returnabile pentru mai mult de 90 de zile, este obligata sa returneze taxa clientului, în condițiile stabilite mai sus, în aceste condiții și cu condiția ca acesta sa returneze Sezamo, toate pungile returnable care i-au fost livrate.

Relațiile care decurg prin aceste condiții între Sezamo și clienți sunt guvernate de legile României. Procedura de soluționare a litigiilor consumatorilor pe cale judecatoreasca si extrajudiciara este reglementată de legea română.

Sezamo are dreptul de a modifica sau completa aceste condiții într-o măsură rezonabilă în orice moment,cu privire la care clienții vor fi informați în prealabil printr-un e-mail sau intr-un alt mod adecvat, astfel incat sa se poata familiariza cu formularea actuala a conditiilor fara dificultate nejustificata. În cazul în care clienții nu sunt de acord cu modificarea condițiilor, aceștia au dreptul sa anuleze serviciul și să solicite rambursarea taxei, în condițiile specificate mai sus cu mențiunea ca clientul sa returneze către Sezamo toate pungile returnabile livrate.

Detaliile de contact ale Serviciului de Clienti Sezamo sunt listate pe site-ul sezamo.ro

Adresa de email este: clienti@sezamo.ro, numar de telefon: 0800 894 077.

Orice intrebare, sugestii, comentarii sau reclamații pot fi rezolvate la clienti@sezamo.ro.