
Zumm
Zumm Miere de salcam
250 gLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Mierea de Salcam este un sortiment de miere monofloră, de salcâm, parfumată, naturala, de calitate superioară pe care albinele il obtin din culegerea nectarului si polenului preponderent din florile de salcam. Este o miere de culoare mai transparenta (aproape alba) fata de alte tipuri de miere de albine.
Se diferențiază de celelalte sortimente de miere de albine prin cantitatea mare de fructoză, motiv pentru care cristalizează mai greu și este foarte dulce.
Mierea de salcam este un produs raw și artizanal provenit dintr-o stupină din Câmpia Jijiei: comuna Dobârceni, județul Botoșani. Astfel, mierea utilizata este cruda si neprocesata termic pentru a isi pastra cat mai bine toate proprietatile benefice asupra sanatatii noastre.
Promovăm un stil de viață sănătos și sustenabil. Parteneri WWF in protejarea biodiversitatii din Romania.
Temperatura optima de pastrare: 18-25 C. Termenul legal de valabilitate al mierii este de 2 ani, desi aceasta nu expira niciodata. Nu se recomanda a fi administrata bebeleusilor, ci doar copiilor de peste 1 an.
In functie de temperatura de pastrare, aceasta se poate gasi sub forma zaharisita. Procesul de zaharisire al mierii este un proces natural, specific mierii naturale de calitate. Poate prezenta urme de ceara sau de propolis, ca urmare a extragerii acesteia din fagure. Beneficii si proprietati: efect antiseptic, expectorant și diuretic, ajută la tratarea insomniilor, a tusei, a gâtului inflamat, a infecțiilor bronhice, a astmului si a pneumoniei.
Poate fi aplicata pe fata si folosita ca masca pentru ten, datorita antibioticelor pe care le contine.
Reteta recomandata:
Poate fi folosită ca topping pentru clătite, în fursecurile preferate, torturi sau înghețată sau ca indulcitor natural pentru ceai sau cafea, sau cu sortimente fine de brânzeturi.
Poate fi amestecata astfel devenind:
-Miere de albine cu hrean si lamaie. Poate fi amestecata cu hrean si lamaie pentru a obtine un amestec care poate fi folosit in curile de slabit.
-Miere de albine cu nuci coapte. Poate fi amestecata cu nuci crude sau coapte pentru a pregati un desert ieftin, rapid si sanatos.
-Miere de albine cu catina. Poate fi amestecata cu catina, pastrata la rece timp de 2 saptamani. Astfel se poate intari imunitatea prin aportul de vitamina C naturala din catina si a compusilor chimici extrem de valorosi din mierea de albine.
-Miere cu ghimbir si lamaie. Poate fi amestecata cu ghimbir si lamaie pentru a obtine un amestec foarte puternic in intarirea imunitatii.
Totodata, este recomandat a se consuma 2 linguri de miere dimineata, pe stomacul gol.
Ingrediente: 100% miere de albine de salcam. Produs in loturi mici in Romania, Uniunea Europeana.
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 1381 kJ/330 kCal |
Grăsimi | 0 g |
inclusiv acizi grași saturați | 0 g |
Glucide | 82.4 g |
din care zaharuri | 82.1 g |
Proteine | 0 g |
Sare | 0 g |
Fibre | 0 g |