Cosul cu Fructe ECO Mangold Romania
100 gLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Mangold este o planta de doi ani cunoscuta cu numele de sfecla pentru frunze sau sfecla de spanac. Se folosesc frunzele ca la spanac care au continut mare de vitamine si saruri minerale. Se culege atunci cand frunzele au ajuns la maturitate, se recomanda sa se inlature nu mai mult de o patrime din frunze pentru a nu se epuiza planta. Poate hiberna cu succes daca inainte de vreme rece se scoate si se planteaza indensat in nisip pivnitia cu vedere la lumina sau daca se planteaza in sera.
Mangoldul, o planta care poate inlocui spanacul.
Avantajul mangoldului fata de spanac este faptul ca nu face seminte la inceputul verii, si se poate culege permanent din primavara pana la inghet.
Ca atare, se lasa in pamant. In mod obisnuit, mangoldul este planta de o vara, dar daca nu-i scoasa din radacini, da frunze primavara mult mai timpuriu decat inceperea sezonului.
Culegerea acestor frunze nu trebuie amanata mult caci devin otravitoare daca fac seminte.
Frunzele de mangold sunt un aliment excelent pentru cei care au lipsa de potasiu, calciu, fosfor.
Petiolul este recomandat celor care au nevoie de sodiu si potasiu, acesta semanand, in multe privinte, cu sparanghelul si conopida.
Mangoldul este indicat bolnavilor de diabet.
Este un bun digestiv. Perioada de vegetatie 65-80 de zile.Se insamanteaza in perioada 15-30 martie pentru productie timpurie.