Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- Somon
- Calamar
- Lapte de cocos
- Dovlecei
- Unt
- Coriandru proaspăt
- Sare după gust
- Piper după gust
- Ulei de măsline
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Înmuiați peștele într-un amestec de 120 g de sare și 2 litri de apă timp de două ore, apoi îl scoateți și și ștergeți.
- 2Tăiați dovlecelul în jumătate pe lungime și îndepărtați semințele cu o lingură.
- 3Dovlecelul se călește în apă fierbinte cu sare timp de 3 minute, apoi se pune în apă cu gheață, se scoate și se usucă.
- 4Pentru sos, se încălzește pasta de curry verde în puțin ulei, apoi se adaugă laptele de cocos și se fierbe.
- 5Prăjiți fileurile de pește bine uscate, cu pielea în jos, într-o tigaie antiaderentă până când pielea devine crocantă. Apoi le întoarceți, adăugați unt și le stropiți bine cu untul spumant. La final, lăsați fileurile să se odihnească 2-3 minute.
- 6Adăugați inelele de calmar în sosul de cocos, pe care îl gătiți 1 minut, apoi adăugați dovleceii și sare și piper, îl puteți aroma cu câteva picături de lime.
- 7Serviți peștele prăjit cu această garnitură.
Tip
Nu gătiți prea mult somonul, este bine dacă în interior este încă ușor portocaliu închis. Puteți înlocui somonul cu alți pești de mare.
