Cartofi dulci (bucata)

cca 220 g

cca

 3,13 lei 13,99 lei/kg

Livrare în 2 ore

600+ clienți cumpără în mod regulat

Țara: SUA,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Cartofi dulci

Lasa-te surprins de gustul cartofilor dulci!

Cartofii dulci sunt printre cele mai hranitoare legume. Pentru a obtine cat mai multi nutrienti din cartofii dulci, consumati-i in coaja (felii de cartofi dulci la cuptor, de exemplu, aromatizati cu mirodenii si un strop de ulei de masline).

Utilizare

Cartofii dulci se pot folosi la fel ca si cartofii clasici, dar pot fi folositi si in preparate dulci sau creme.

Pontul nostru: Preparati un excelent gnocchi de cartofi dulci.

Se taie cartofii dulci in bucati mai mari si se lasa la fiert in apa cu sare timp de 15 minute pana se inmoaie. Se strecoara cartofii dulci, se racesc, apoi se adauga sare și piper, un ou, verdeata tocata (patrunjel, leustean) si se amesteca bine.

Se pregateste un aluat simplu, apoi se imparte in mai multe bucati si se intinde cu un facalet pana ajunge la o grosime de 1,5 cm. Se taie bucatile de aluat de marimea unui gnocchi, apoi se pun in apa clocotita cu sare timp de aproximativ 3 minute pana cand plutesc la suprafata. Se scot, se scurg, apoi se trag la tigaie cu putin ulei incins pana devin aurii.

Acest preparat se serveste fierbinte, ca garnitura la mancarurile din carne si cu sos.

Pofta buna!

Depozitare

A se pastra la 13-16°C . A nu se pastra in frigider, deoarece miezul va deveni tare si va avea un gust neplacut.