
Carambola bucata
1 bucÎn fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Carambola
Carambola este cunoscuta si sub numele de stea de mare chinezească si are forma unei stele cu cinci colturi.
Carambolele coapte sunt tari si au coaja de culoare galben stralucitor. Pulpa fructului este foarte suculenta, cu un gust care aminteste de agrise sau gutuie. Are seminte mici in jurul miezului.
Utilizare
Fructul Carombola se poate savura simplu, fara nimic altceva in plus. Cu cat coaja este mai galbena, cu atat fructele sunt mai dulci. Fructul galben cu marginile usor maronii este ideal pentru consum. Indepartati marginile maro si semintele vizibile.
Carambola poate fi folosit in salate de fructe si legume, pentru a decora mancaruri, in prepararea prajiturilor sau a placintelor, cocktail-urilor si smoothie-urilor. Feliile de carambola amestecate cu alte fructe tropicale creeaza un amestec colorat cu gust dulce-acrisor. Cele mai savuroase combinatii sunt cele cu banane, capsuni, kiwi, mango, ananas, papaya, struguri si diverse citrice.
Prin forma lor deosebita, stelele de carambola pot fi un decor apetisant pentru salatele simple.
Reteta noastra : Oua umplute cu carambola
Se taie carambola felii, apoi se taie marunt si se amesteca cu iaurt. Se fierb ouale, se taie in doua apoi se indeparteaza galbenusul. Cu o lingurita, se vor umple jumatatile de ou cu iaurtul amestecat cu bucatile de carambola.
Se savureaza imediat, impreuna cu o salata verde.
Pofta buna!
Depozitare
Carambola se poate stoca in frigider, dar se coace foarte repede la temperatura camerei.