Evaluare Vivino

Lacerta

Lacerta Cuvee IX Vin rosu sec

0,75 l
18+
110,99 lei 147,99 lei/l

Livrare în 2 ore

20+ favoritele clientului

18+În momentul achiziționării produselor, vom verifica vârsta
Categorie:
Țara: România,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Cuvee IX este un cupaj rosu deosebit ce captiveaza la prima vedere cu nuanta sa intensa, pentru ca mai apoi sa seduca gustativ cu nuante bogate de fructe de padure, ciocolata si cafea. Vinul este tanar si nerabdator sa-si exprime personalitatea proaspata si sa-si etaleze accentele fin zaharisite. Alcoolul este frumos integrat, gustul plin si finalul fructat, cu influente fine ce amintesc de aroma placuta a lichiorului de cafea, imprumutate in timpul maturarii in barrique.

Recomandari culinare

Se recomanda savurarea acestuia la 17-19°C, alaturi de branzeturi puternic aromate sau deserturi cu ciocolata neagra.

Despre producator

La sudul Muntilor Carpati, de-a lungul paralelei 45, celebra paralela a vinului pe care se afla si Piemont sau Bordeaux, exista un loc unde primavara e destul de uscata, iar toamna insorita si lunga. E un loc unde pamantul fertil si curat e recunoscut dupa soparlele mici care alearga peste tot.

Daca te opresti la Dealu Mare sa admiri colinele intesate de vita de vie si sa te bucuri de aerul tare, poti da oricand peste dovada vie ca pamanturile acestea sunt ideale pentru struguri. In 2011, soparlele au imprumutat numele lor latin vinurilor multi-premiate din aceste locuri: LacertA.

In centrul domeniului LacertA se afla Conacul Dorobantu, opera arhitectului Ion Mincu. Construit in 1901 si renovat in 2005 conform planurilor originale,
mostra de arhitectura neo-romaneasca priveste de la inaltime dealurile din jur, pline-ochi cu vita de vie.
Maretia primitoare a conacului invita la degustarea vinului nobil, dar si la admirarea de sus a unuia dintre cele mai frumoase domenii viticole. Orice vizita devine o experienta memorabila, de vreme ce dealurile din jur, bogate in vita de vie, ofera o desfatare vizuala. Cele 82 de hectare de podgorie ce produc vin medaliat cu aur la numeroase competitii internationale, arhitectura conacului si cei 7000 de ani de istorie a vinului din aceasta zona privilegiata fac din LacertA o experienta ce trebuie simtita. Si, ca dovada a simbiozei perfecte dintre viata minerala, vegetala si animala, soparlele isi croiesc drum cu repeziciune pe solul maroniu, ideal pentru vin, si apoi se aseaza si se odihnesc in zonele luminate de soare.

Conditii de depozitare

A se pastra la temperaturi de 15 ℃elsius.

Adresa producatorului

Sat Fintesti nr.434, Com Naeni
Jud Buzau, CP 127392

Struguri rosii Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Feteasca Neagra

Alergeni

Dioxid de sulf si sulfiti
Verificați întotdeauna conținutul de alergeni pe ambalajul produsului înainte de a-l consuma.