Sari peste navigare

Livrare gratuită, întotdeauna

10% reducere la mărcile proprii și la gama ECO

4× comenzi mici începând de la 1 lei

Cumpără ingredientele necesare sub rețetă

Ingrediente pentru chifle

  • 290g de Făină
  • 9g de Drodjie
  • 70g Lapte
  • 20g de Zahăr
  • 7g de Sare
  • 100g de Cartof
  • 1 Ou

Ingrediente pentru sos

  • 2 Ouă
  • 2 lingurițe de Muștar
  • 15ml de Zeamă de lămâie
  • Ulei pentru consistență
  • 100g de Bacon

Ingrediente pentru carne

  • Carne de vită pentru burger
  • Brânză felii

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Instrucțiuni pentru chifle

  • 1
    50g făină albă tip 000
  • 2
    50g apă la temperatura camerei (grame, nu mililitri)
  • 3
    Jumătate de gram de drojdie proaspătă (adică o bilă de mărimea unui bob de mazăre)
  • 4
    Amestecăm ingredientele, până obținem o pastă, după care acoperim cu un capac și lăsăm totul la dospit timp de o oră la temperatura camerei.
  • 5
    După o oră, trecem la aluat
  • 6
    Pre-aluatul pe care l-am avut la dospit.
  • 7
    8g drojdie proaspătă
  • 8
    70g lapte la temperatura camerei (grame, nu mililitri)
  • 9
    240g făină tip 000
  • 10
    20g zahăr
  • 11
    7g sare
  • 12
    100g cartof fiert și dat printr-o sită (cartoful meu a avut 100g crud, posibil ca după fierbere să își schimbe puțin gramajul, dar important e sa aibă 100g când e crud și fără coajă)
  • 13
    Un ou
  • 14
    Am frământat cu mixerul toată compoziția timp de 3 minute, apoi am adăugat și 30g de unt la temperatura camerei. Am mai mixat aluatul încă 2 minute, l-am acoperit și l-am lăsat să crească timp de o oră, la loc călduț.
  • 15
    Am aplatizat chiflele, le-am acoperit cu prosopul de bucătărie și le-am mai lăsat să crească timp de 30 de minute la loc călduț.
  • 16
    Le-am băgat la cuptor la 180°C pt 18-20 de minute (până chiflele au prins o culoare auriu-maronie) și le-am uns cu unt topit pe toate părțile după ce le-am scos din cuptor.

Instrucțiuni pentru sos

  • 1
    Bacon prăjit și mărunțit.
  • 2
    Maioneză de casă făcută din 2 gălbenușuri de ou, muștar, zeamă de lămâie și ulei.
  • 3
    Adăugăm ketchup
  • 4
    Chives
  • 5
    Lăsăm sosul la rece.

Instrucțiuni pentru patty

  • 1
    Carne de vită transformată într-o bilă și aplatizată în tigaie/ pe grătar.
  • 2
    Deasupra cărnii, în timp ce se prăjește, adăugăm o felie de brânză.
Tip
Urmărește videoul pentru rețeta completă: https://www.instagram.com/p/DCg902xIxGW/
Cătălina Radu
Cătălina este o cunoscută creatoare de conținut ce pregătește rețete delicioase de la 0 cu multă pasiune și un strop de estetică în tot ceea ce face.

Ingrediente pentru chifle

Ingrediente pentru sos

Ingrediente pentru carne