• Descoperă catalogul nostru de Crăciun!🎄
    Aici vei găsi toată inspirația de care ai nevoie în perioada sărbătorilor.
  • Promoție pentru clienții noi! 🧡 360 lei reducere totală la primele 4 comenzi. 

    -50 lei la prima comandă folosind BUNVENIT, la categoria "Fructe și legume", + 3x50 lei la următoarele 3 comenzi + contravaloarea beneficiilor aferente abonamentului Premium, gratuit pentru 1 lună.

Livrare gratuită, cu garanția livrării astăzi până în ora 17:00, produse exclusive doar pentru membri și multe alte beneficii.Livrare în aceeași zi
Comandă de 4 ori pe lună fără o valoare minimă a comenzii
Reduceri de până la 20% la produsele selectate
Ai mereu livrare gratuită și multe alte beneficii
Livrare

Coș

 

O petrecere fără prăjituri parcă nu are nici un farmec așa că am pregătit pentru voi o colecție de rețete de prăjituri de casă, prăjituri festive care mai de care mai gustoase și mai arătoase.

 

 

Ceva sărat

Biscuiții 100


 

 Ingrediente

  • 200g telemea
  • 200g unt
  • 200g faina
  • 40g susan
  • 40g mac

 

 

Mod de preparare:

Se pun într-un bol telemeaua, untul dat pe răzătoarea mare și făina. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se ține la rece pentru câteva ore (sau cel puțin o oră) Aluatul se întinde într-o foaie subțire de aprox. 0.5 cm. Acest pas se poate face direct pe o foaie de copt, pentru a evita lipirea aluatului de blat. Se taie aluatul în formele dorite (bețișoare, cerculețe etc) și se unge cu un ou bătut. (opțional). Se presară topping'urile dorite pe deasupra (susan, mac etc.). Se transferă aluatul cu tot cu hârtia de copt pe o tavă și se pune la copt la 170 de grade pentru aprox. 20 de min

Ceva festiv

 Linzer cookies cu gem de portocale 
 


 Ingrediente

  • 200g unt120g
  • zahar2 galbenusuri
  • 300g faina
  • 1 lingura extract vanilie
  • gem
  • zahar pudra vanilat
  • un strop sare

 

Mod de preparare:

Se scoate untul din frigider și se lasă să se ajungă la temperatura camerei. Se pune untul într-un bol, impreună cu zahărul, și se mixează pâna se obține o combinație pufoasă și omogenă. Se adaugă extractul de vanilie și gălbenușurile, mixându-se după fiecare gălbenuș. La final se adaugă un praf de sare și făină, și se omogenizează  (fără a se frământa prea mult pentru a nu dezvolta rețeaua de gluten). Se pune aluatul intr-o folie alimentară și se ține la frigider pentru 1-2 ore. Impărtim aluatul în două părți egale. Pe blatul presărat cu făină sau pe o foaie de copt, se întinde aluatul pănă se ajunge la o grosime de aprox. 0.5 cm. Din prima parte din aluat, decupăm baza fursecului cu forme rotunde, steluțe etc. Se întinde și a doua parte din aluat și se decupează cu aceleași forme, însă la acestea se mai face un mic decupaj în interior cu o formă mai mică. Fursecurile se transferă în tavă și se pun la frigider pentru 15 min. Între timp, se preîncălzește cuptorul la 170 de grade. Se scoate tava de la frigider și se introduce direct în cuptor pentru 10-15 min sau până când marginile sunt ușor aurii.

#După ce se răcesc, punem cu zahăr pudră peste fursecurile decupate. Pe cele bază, punem o linguriță de gem și le lipim.