Galbani
Galbani Ricotta
250 gLivrare în 2 ore
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
Originara din centrul si sudul Italiei, ricotta este un produs lactat proaspat obtinut din zer de lapte de vaca si este caracterizat printr-o textura cremoasa. Numele sau provine de la tratarea termica a zerului. Dupa prima fierbere efectuata pentru producerea branzei, are loc o a doua fierbere, deci zerul este refiert (ri-cotta in limba italiana).
Ricotta Galbani evoca o lume a simplitatii, prospetimii, autenticitatii si traditiei.
Beneficii
Aport caloric scazut datorita continutului redus de grasimi (numai 13%), bogata in proteine si calciu.
Sugestii de servire
Textura cremoasa si gustul intens de lapte proaspat face ca ricotta sa fie un ingredient foarte versatil, potrivit pentru retete dulci sau sarate, calde sau reci. Este usor de gatit si are un rol esential in prepararea multor specialitati tipic italiene, cum ar fi pastele proaspete (ravioli, tortellini – de multe ori cu spanac), tartele sarate (tarta de Pasti specifica regiunii Liguria) si cannelloni. De asemenea, este la fel de apreciata daca se consuma ca atare sau tartinata pe paine, deoarece este considerata un aliment complet, usor si natural.
Conditii de depozitare
A se pastra la o temperatura cuprinsa intre +4°C si +8°C.
Despre producator
Galbani ii inspira pe italieni de peste 130 de ani, iar mozzarella sa este cea mai bine vanduta din Italia, unde este recunoscuta pentru calitate si consistenta. Descoperiti gama de Mozzarella Galbani, de la mozzarella de vaca, pana la mozzarella din lapte de bivolita sau Mozzarella Cucina, potrivita pentru mancarurile gatite la cald.
Zer pasteurizat ( lapte) de vaca, smantana ( lapte) și/sau smantana din zer ( lapte), sare, corector de aciditate: acid lactic, acid citric. Continut de grasime in substanta uscata : min. 44%.
Valori nutriționale per 100 g
Valoare energetică | 702 kJ/169 kCal |
Grăsimi | 13 g |
inclusiv acizi grași saturați | 9 g |
Glucide | 5 g |
din care zaharuri | 4 g |
Proteine | 8 g |
Sare | 0.4 g |
Fibre | g |
Alergeni
Lapte |