
Brewzeus
Brewzeus Ethiopia Yirgacheffe Cafea de specialitate macinata
250 gLivrare în 2 ore
Rezumat AI
În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.
- Descriere
- Ingrediente
- Produse similare
- Mai multe de la această marcă
- Rețete
CHIAR perfectiunea intr-o ceasca DE CAFEA!
Aceasta origine divina provine din locul unde cafeaua creste si astazi salbatic in paduri – Ethiopia. Tocmai de aceea, dezvaluie toate atributele sale naturale: dulce, curata si complexa.
82 puncte QGrading – evaluare a cafelei verzi prin Mihai, acreditat Coffee Quality Institute.
Ca toate cafelele bune din Ethiopia, Guji Kercha este o cafea fructata, florala si siropoasa. Cu o textura delicata si aciditate citrica, in ceasca promite o experienta divina, prin note delicioase de flori, fructe de livada si cacao.
Chiar trebuie sa ajungi sa o gusti pentru a te convinge!
Acest lot provine de la statia de procesare Banko Michicha, regiuniea Guji, Ethiopia, la o altitudine de peste 1900m. Statia a fost infiintata in 2011, iar astazi contine 108 paturi de uscare. Cafeaua procesata aici provine de la 782 producatori locali care locuiesc in kebele Banko Michicha, Banko Baya si Suka Chega din jurul statiei. Crescatorii de cafea cultiva varietati landrace si livreaza recolta catre 8 statii de colectare care contribuie la statia principala de procesare.
Acest lot Brewzeus a fost procesat prin spalare, la statia Banko Michicha.
Zvonurile sunt chiar adevarate! Brewzeus chiar are origini divine!

Recomandare de preparare
Retete pentru a prepara usor aceasta cafea:
Espresso
• Foloseste 1 parte cafea la 2 parți apa;
• Reteta Brewzeus: 18 gr cafea la 36 ml apa, cu un timp de extractie de aprox. 25 sec (+ sau – 3 sec);
Filtru
• Foloseste 10 gr cafea la 160 ml apa. Daca nu ai cantar, e simplu - la 1 cana mare pune 4 lingurite de cafea, iar la 1 ceasca medie pune 3 lingurite;
• Incalzeste apa pana la 90 °C. Alternativ, odata ce apa atinge punctul de fierbere, opreste focul si las-o sa se raceasca cateva minute;
• Este ideal ca apa sa stea in contact cu cafeaua intre 2 si 4 min, in functie de filtrul pe care il folosesti.
Despre Origo
Origo este o comunitate de oameni care s-au imprietenit neconditionat, oameni creativi, educati, deschisi care impartasesc experiente si povesti de viata, in timp ce pregatesc cu discretie toate detaliile pentru o cafea buna.
Atentia se concentreaza pe un singur vis: dezvoltarea domeniului cafelei de specialitate in Romania!
Conditii de depozitare
A se pastra la loc uscat si racoros. A se consuma, de preferinta, inainte de data mentionata pe eticheta din partea de jos a pungii.
100% cafea arabica