Andive

500 g
17,99 lei 35,98 lei/kg

Livrare în 2 ore

60+ clienți cumpără în mod regulat

Categorie:
Țara: Olanda,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Andive

Andivele au un gust dulce-amarui si frunze de culoare alb-galbuie, fragile.

Utilizare

Se pot consuma crude, fiind potrivite pentru prepararea diverselor salate. Gustul andivelor se completeaza foarte bine cu cel al nucilor, al branzei cu mucegai albastru si de capra, portocalelor si merelor. Andivele pot fi fierte sau coapte, dar sunt excelente prajite in unt si savurate cu smantana.

Pontul nostru: Pregateste andive delicioase la cuptor.

Andivele se fierb timp de 8 minute in zeama de la supa de pui. Dupa fierbere, se scurg andivele si se lasa la racit intr-un prosop de hartie.

Se prepara bechamelul – se topeste untul, se adauga faina si amesteca bine, apoi se adauga incet smantana, in timp ce se amesteca. Cand sosul incepe sa se ingroase, se adauga putina nucsoara rasa si boabe de mustar. Se presara sare, se piperează si se ia de pe foc.

Se infasoara fiecare andiva intr-o felie de sunca de Parma (sau sunca de porc de calitate). Se pune intr-o tava de copt, se toarna sos bechamel, se presara branza rasa (cascaval, cheddar, emmental). Se tine la cuptor 30-35 min. la 180°C pana cand branza devine aurie la suprafata.

Pofta buna!

Depozitare

Andivele se depoziteaza la o temperatura mai scazuta, ideal in jur de 3 ° C, umiditate mai mare si la intuneric. Lasate la lumina , se inverzesc si devin amare foarte repede.