Ghimbir

cca 0,65 kg

cca

 19,52 lei 29,99 lei/kg

Livrare în 2 ore

20+ clienți cumpără în mod regulat

Țara: China,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Ghimbir,

Ghimbirul are o aroma foarta intensa si distincta. Gustul sau foarte pronuntat, usor fructat, asemanator cu cel al citricelor este dat de substanta gingerol care se gaseste in ghimbir.

Bine se stiut

Ghimbirul originar din America de Sud isi poate schimba culoarea in albastru deschis sau in verde dupa taiere. Acest lucru se datoreaza oxidarii pulpei dupa taiere, un fenomen specific ghimbirului cultivat in aceasta zona.

Utilizare

Ghimbirul este folosit pentru a aroma sosuri, dar si la supe, in unele tari. Este folosit pe scara larga pentru prepararea ceaiurilor, ajutand sistemul imunitar sa lupte impotriva racelilor si gripei. Ghimbirul este adesea folosit ca ingredient sau condiment in smoothie-urile cu fructe si legume sau in limonade. Dulceata de ghimbir este una dintre cele mai spectaculoase din lume, datorita combinatiei dintre dulce si iute. Ghimbirul are un loc important in bucataria orientala, fiind un condiment folosit la prepararea carnii de vita, rata si pui.

Pontul nostru: Limonada cu ghimbir

Se pune apa rece intr-o carafa in care se adauga sucul de la 3-4 lamai, cateva felii de lamaie verde (lime), miere, apoi se rade putin ghimbir. Atentie la cantitatea de ghimbir rasa. In cantitate mare, gustul limonadei poate deveni foarte iute.

Conditii de depozitare

Ghimbirul proaspat trebuie pastrat intr-un loc uscat si racoros, de preferinta intr-un recipient ermetic. Daca se pastreaza in frigider, acesta se usuca, se oxideaza si in final poate mucegai.