Galangal

cca 40 g

cca

 8,26 lei 199,99 lei/kg

Livrare în 2 ore

300+ favoritele clientului

Țara: Thailanda,
Știai că?
Producție locală și prospețime incontestabilă

În fiecare zi, ne aprovizionăm local pentru cele mai proaspete produse alimentare în care puteți avea încredere.

Galangalul este foarte adesea confundat cu ghimbirul , cu care se aseamana foarte mult . Se deosebeste de ghimbir prin coaja mai neteda si mai depigmentata si prin interiorul care poate fi alb galbui sau cu nuante de roz. Consistenta radacinii este mai carnoasa si mai dura decat in cazul ghimbirului. Aroma are note de citrice , spre deosebire de cea picanta a ghimbirului.

Galangalul mai este denumit  "Ghimbir thailandez " sau "Ghimbir siamez" si este un ingredient foarte important in bucatariile din Asia de Sud - Est , in special din Tailanda , Malaiezia si Indonezia . Se decojeste cu usurinta dupa care se foloseste pentru gatit ras sau tocat foarte marunt . In cazul in care se foloseste feliat , este recomandat ca bucatile de galangal sa fie indepartate dupa gatire , din cauza consistentei fibroase. Puteti sa-l incercati in locul ghimbirului ( dar si impreuna )  in retete stir fry , supe asiatice sau sosuri curry de exemplu.

 

 

 

Bogat in antioxidanti , cu efect antiinflamator si proprietati care imbunatatesc fertilitatea masculina , Galangalul este folosit de secole in medicina ayurvedica si in cea chinezeasca.