Buy all ingredients right below the recipe
Ingrediente
- 250 g ardei gras
- 300 g roșii cherry
- 2 cepe mici
- 4 căței de usturoi
- 200 g paste (penne sau orice alte paste)
- 125 g ricotta
- o linguriță de oregano
- o linguriță de busuioc uscat
- 3 linguri de ulei de rapiță
- o mână de busuioc proaspăt
- sare după gust
- piper după gust
Instrucțiuni:
- 1Încălzește cuptorul la 210–215 °C și pregătește o tavă de copt
- 2Scoate semințele din ardeiul roșu, taie-l în bucăți mai mari și așează-l în tava pregătită. Curăță ceapa, taie-o în sferturi împreună cu roșiile și adaugă-le în tavă lângă ardei. Curăță usturoiul, iar la final, adaugă oregano uscat, busuioc uscat, ulei de rapiță, sare și piper, apoi amesteca totul bine. Introdu tava in cuptorul preîncălzit și coace amestecul timp de 40–45 de minute la 210–215 °C.
- 3Între timp, pregătește pastele: umple o oală cu apă suficientă, adaugă sare și pune-o pe foc mare până începe să fiarbă. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le 14–15 minute la foc mare. Dupa ce sunt gata, scurge apa.
- 4După ce legumele s-au copt, scoate tava din cuptor. Pregatește un vas înalt pentru mixare, transferă legumele coapte, adaugă condimentele și ricotta, apoi pasează totul cu un blender vertical pana obții o cremă fină.
- 5Amestecă sosul cu pastele, presară o mână de parmezan și cina e gata! Poftă bună!

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
