Skip navigation

4 Portii

Buy all ingredients right below the recipe

Ingrediente

  • 40 pișcoturi de șampanie
  • 5 linguri de zahăr
  • Cacao pudră
  • 5 ouă
  • 500g de mascarpone
  • 2 linguri de Amaretto (lichior italian)
  • 2 cești de cafea

Preparare

  • 1
    Bateți gălbenușurile și zahărul până când amestecul capătă culoarea albă, apoi amestecați cu mascarpone.
  • 2
    Bateți albușurile separat și adăugați-le încet în amestec.
  • 3
    Turnați cafeaua cu amaretto rece într-un castron și înmuiați rapid pișcoturile în lichid. Tapetați fundul vasului cu jumătate din cantitatea de pișcoturi, așezați un strat din jumătate din cantitatea de mascarpone deasupra și acoperiți, din nou, cu un strat de pișcoturi. Ultimul strat va fi crema. Lăsați la frigider pentru cel puțin 3 ore (la modul ideal, 12 ore).
  • 4
    Se presară cacao înainte de servire.

Recomandare

  • 1
    Aveți nevoie de un recipient de 17 × 20 cm. Tiramisu poate fi preparat și în pahare, ca porție individuală. Putem pune o parte din cremă într-un poche cu duză și putem să o folosim la decorarea desertului, ca în fotografie.
Sezamo

Ingrediente