Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- 90 g unt topit
- 2 ouă
- 140 g zahăr brun
- 200 g făină albă
- 40 g cacao
- 1 linguriță praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
- aprox. 50 g zahăr pudră pentru tăvălire
- un praf de sare
Mod de preparare
- 1Bate împreună untul topit cu ouăle și zahărul brun. Într-un bol separat amestecă făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
- 2Adaugă ingredientele uscate peste amestecul lichid și amestecă până se omogenizează și obții un aluat dens. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la frigider timp de o oră.
- 3După ce aluatul s-a odihnit, preîncălzește cuptorul la 180 °C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Cu o linguriță, ia bucățile de aluat, formează biluțe și dă-le bine prin zahărul pudră. Stratul de zahăr trebuie să fie generos.
- 4Așează biluțele în tavă, la distanță unele de altele, și coace-le aproximativ 10 minute. Când le scoți din cuptor, prăjiturelele trebuie să fie moi și ușor necoapte în interior. Pe măsură ce se răcesc, suprafața se întărește și devin ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase în interior.
- 5După coacere, lasă-le să se răcească timp de 3 minute în tavă, apoi mutați-le pe un grătar până se răcesc complet.

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
