Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- 50 g mei
- 260 g morcovi, rași fin
- 1 ceapă medie, tocată fin
- ¾ linguriță rozmarin (uscat)
- Un praf de ghimbir pudră
- ½ linguriță leuștean uscat
- ¾ linguriță cimbru (uscat)
- ½ linguriță coriandru măcinat
- ½ linguriță turmeric pudră
- 1 lingură de ceapă măcinată
- Un praf de nucșoară (măcinată)
- ½ linguriță boia
- ¼ linguriță usturoi uscat pudră
- ¼ linguriță piper negru măcinat
- ¼ bloc tofu
- 1,5 linguri sos de soia
- 1 lingură drojdie inactivă
- 1,5 linguri amidon de porumb
- 1 lingură făină de porumb
Mod de preparare
- 1Clătește foarte bine meiul sub jet de apă fierbinte (de patru ori) pentru a elimina orice amărăciune, apoi fierbe-l ușor în apă până este gata.
- 2Rade morcovii fin; toacă ceapa. Sotează ceapa și morcovii separat (sărează ușor înainte de prăjire) până se înmoaie.
- 3Într-un bol, combină meiul fiert, morcovul și ceapa sotate, tofu-ul sfărâmat, toate condimentele, drojdia inactivă, sosul de soia, sarea și piperul. Apoi adaugă amidonul de porumb și făina de porumb pentru a lega compoziția.
- 4Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, ușor lipicioasă. Formează chifteluțe și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le ușor sau unge-le cu puțin ulei.
- 5Coace-le la 190 °C (în air-fryer sau cuptor cu convecție) aproximativ 25 de minute (sau până când sunt coapte și ușor crocante la exterior).

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
