Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 40 g de unt
  • o mână de mărar proaspăt
  • 2 lingurițe de oțet de mere
  • o linguriță de fulgi de chilli
  • sare după gust
  • piper după gust

Instrucțiuni

  • 1
    Umple un mic vas cu apă și adu-l la fierbere, între timp pregătește iaurtul. Amestecă-l cu ulei de măsline, sare, piper și mărar tocat mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit sau ras fin și amestecă.
  • 2
    Acum pregătește ouăle poșate. Când apa începe să fiarbă ușor, adaugă oțet. Sparge oul într-un bol mic și creează un vârtej în oală cu ajutorul unei linguri. Toarnă oul din bol în apa fierbinte, încet și cât mai aproape de suprafața apei. Fierbe timp de 3 minute pentru a obține textura perfectă a oului. Repetă acest proces cu celelalte ouă, dar nu pregăti niciodată mai mult de un ou odată.
  • 3
    Între timp, pregătește untul cu chili. Încălzește o tigaie, iar când este bine încinsă, adaugă untul și uleiul și lasă-le să se topească. La final, adaugă chili și boia și mai lasă pe foc încă 30 de secunde.
  • 4
    Servește iaurtul grecesc în boluri, adaugă ouăle poșate și, la final, stropește cu untul cu chili. Poți presăra și puțin mărar deasupra. Poftă bună!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente