Buy all ingredients right below the recipe
Ingrediente
- 3 morcovi
- 2 tije de țelină apio
- 1 ceapă galbenă
- 3 căței de usturoi
- 140 g de pastă de tomate dublu concentrată
- 700 g de sos de roșii
- o conservă de fasole Cannellini
- 200 g smântână frișcă
- o mână de busuioc proaspăt
- O jumătate de linguriță de oregano uscat
- o lingură de ulei de rapiță
- 20 grame de unt
- sare după gust
- piper după gust
Instrucțiuni
- 1Curăță morcovii și taie-i împreună cu țelina în bucăți mai mici. Încinge o oală mare, iar când e fierbinte adaugă untul și uleiul. Pune legumele în uleiul încins și gătește-le până devin aurii, amestecând din când în când. Între timp, toacă ceapa mărunt și feliază usturoiul. După ce legumele s-au rumenit, adaugă ceapa în oala și continuă să gătești până devine sticloasă, apoi adaugă usturoiul și rumenește-l scurt până devine auriu.
- 2Adaugă pasta de roșii, oregano, sare și piper, și lasă-le pe foc pentru un minut, amestecând continuu. Toarnă roșiile pasate și supa în oală și amestecă bine. Lasă să fiarbă la foc mic până când legumele devin complet fragede, aproximativ 20–30 de minute. Apoi adaugă fasolea scursă și încălzește câteva minute, la final încorporează busuiocul proaspat și pasează cu un blender vertical sau de masă până obții o cremă fină. Adaugă smântână pentru un plus cu sare si piper, dacă este nevoie.
- 3Pune o felie de pâine cu cheddar, acoper-o cu altă felie și prăjește sandwich-ul într-o tigaie încinsă cu unt, până devine auriu pe ambele părți și brânza se topește.
- 4Servește supa alături de sandwich-ul cu brânză, ornată cu puțină smântână și frunze de busuioc.

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
