Skip navigation
  • Dragi clienți,
    ne cerem scuze pentru indisponibilitatea temporară a site-ului nostru, cauzată de o întrerupere Cloudflare. Din cauza acestei probleme tehnice, este posibil ca și comenzile voastre să aibă întârzieri.
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

Ingrediente pentru aluat

  • 510 grame făină albă
  • 7 grame de drojdie uscată
  • O linguriță și jumătate de sare
  • 490 grame de apă călduță
  • 1 linguriță de zahăr alb
  • 5 linguri de ulei de măsline

Ingrediente pentru sandviș

  • 3 lingurițe de sos pesto
  • 5 felii de prosciutto crudo
  • o jumătate de pachet de mozarella
  • o mână de rucola
  • o mână de busuioc proaspăt

Mod de preparare

  • 1
    Într-un bol mare, amestecă făina albă, sarea și zahărul. Amestecă drojdia uscată în apa călduță și lasă să stea pentru cinci minute.
  • 2
    Toarnă amestecul în făină, adaugă o lingură de ulei de măsline și amestecă până obții un aluat subțire și foarte lipicios. Înfășoară cu grijă bolul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru 24 de ore. În acest timp, aluatul ar trebui să își dubleze sau să își tripleze volumul și să fie aerat.
  • 3
    Pregătește o tavă de copt cu dimensiunile de aproximativ 40x30 c și unge-o cu 2 linguri de ulei. Transferă aluatul crescut pe tava de copt și întinde-l uniform cu degetele până la margini. Înfășoară din nou cu folie alimentară și lasă-l să crească încă 2-3 ore la temperatura camerei.
  • 4
    După ce aluatul a crescut, preîncălzește cuptorul la 220°C și stropește uniform aluatul cu uleiul de măsline rămas. Cu degetele unse în ulei, apasă în aluat pentru a crea adâncituri. Presărează aluatul cu puțină sare și pune la cuptor pentru 25 - 30 de minute, până se rumenește. Foccacia rezultată ar trebui să fie pufoasă și crocantă la exterior.
  • 5
    Taie o bucată din focaccia coaptă și răcită. Unge ambele jumătăți cu pesto, adaugă o mână de rucola într-o jumătate, felii de prosciutto, felii de mozzarella și frunze de busuioc. Acoperă cu cealaltă jumătate și înfășpară în hârtie de copt pentru o servire mai ușoară. Poftă bună!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente pentru aluat

Ingrediente pentru sandviș