Buy all ingredients right below the recipe
Ingrediente pentru aluat
- 510 grame făină albă
- 7 grame de drojdie uscată
- O linguriță și jumătate de sare
- 490 grame de apă călduță
- 1 linguriță de zahăr alb
- 5 linguri de ulei de măsline
Ingrediente pentru sandviș
- 3 lingurițe de sos pesto
- 5 felii de prosciutto crudo
- o jumătate de pachet de mozarella
- o mână de rucola
- o mână de busuioc proaspăt
Mod de preparare
- 1Într-un bol mare, amestecă făina albă, sarea și zahărul. Amestecă drojdia uscată în apa călduță și lasă să stea pentru cinci minute.
- 2Toarnă amestecul în făină, adaugă o lingură de ulei de măsline și amestecă până obții un aluat subțire și foarte lipicios. Înfășoară cu grijă bolul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru 24 de ore. În acest timp, aluatul ar trebui să își dubleze sau să își tripleze volumul și să fie aerat.
- 3Pregătește o tavă de copt cu dimensiunile de aproximativ 40x30 c și unge-o cu 2 linguri de ulei. Transferă aluatul crescut pe tava de copt și întinde-l uniform cu degetele până la margini. Înfășoară din nou cu folie alimentară și lasă-l să crească încă 2-3 ore la temperatura camerei.
- 4După ce aluatul a crescut, preîncălzește cuptorul la 220°C și stropește uniform aluatul cu uleiul de măsline rămas. Cu degetele unse în ulei, apasă în aluat pentru a crea adâncituri. Presărează aluatul cu puțină sare și pune la cuptor pentru 25 - 30 de minute, până se rumenește. Foccacia rezultată ar trebui să fie pufoasă și crocantă la exterior.
- 5Taie o bucată din focaccia coaptă și răcită. Unge ambele jumătăți cu pesto, adaugă o mână de rucola într-o jumătate, felii de prosciutto, felii de mozzarella și frunze de busuioc. Acoperă cu cealaltă jumătate și înfășpară în hârtie de copt pentru o servire mai ușoară. Poftă bună!

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
